Philips wint ‘VBDO Verantwoord Ketenbeheer Award’ voor vierde keer op rij

december 15, 2011

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) heeft de prestaties van Philips op het gebied van verantwoord ketenbeheer voor de vierde maal in zes jaar tijd beloond met een prijs. Philips neemt de koppositie in op de lijst van de 40 grootste beursgenoteerde ondernemingen bij dit benchmarkonderzoek.

 

Dit jaar kreeg Philips zijn tot dusver hoogste score van de VBDO: 56 van de maximaal 59 punten, ofwel een score van 95%.  Philips heeft in de afgelopen vijf jaar zijn score steeds verbeterd, van 62% in 2006 naar 93% in 2010.

 

“We zijn blij met deze herhaalde erkenning van de VBDO”, aldus Sonny Kwok, hoofd Supplier Sustainability bij Philips. “Deze erkenning bevestigt dat de programma’s die we de afgelopen jaren in het leven hebben geroepen de duurzaamheid en transparantie van onze leveringsketen steeds verder verbeteren.”

 

Bij de uitreiking van de prijs aan Philips sprak VBDO-directeur Giuseppe van der Helm zijn waardering uit voor de uitstekende resultaten, die ertoe hebben geleid dat voor het vierde achtereenvolgende jaar de hoogste score werd behaald. Met name de transparantie en openheid van Philips over de duurzaamheidsprogramma’s met betrekking tot de leveringsketen werden geprezen, evenals de versterkte inzet van de onderneming bij de ondersteuning van leveranciers om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren.

 

Philips is trots op deze onderscheiding en is van plan om de samenwerking met leveranciers verder te intensiveren. Daarnaast blijft Philips werken aan een naadloze integratie van duurzaamheid in de algemene bedrijfsstrategie.

 

Over de VBDO
De VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) maakt zich sterk voor een duurzame kapitaalmarkt. Een markt die naast financiële criteria ook rekening houdt met sociale- en milieucriteria. De VBDO is de enige organisatie in Nederland die de belangen van duurzame investeerders vertegenwoordigt. De VBDO onderzoekt jaarlijks middels een benchmarkonderzoek de grote beursgenoteerde bedrijven op hun transparantie over duurzaamheidsaspecten binnen de totale productieketen.

Hierbij wordt onder meer gekeken naar de prestaties op het terrein van bestuur en visie, beleid en management.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Eric Drent
Woordvoerder Philips
Tel: +31 (0)40 27 83964
Mob: +31 (0)6 5190 5718
E-mail: eric.drent@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.