Bijna 75 procent van alle moeders wil zo lang mogelijk borstvoeding geven, blijkt uit Philips-onderzoek

december 5, 2011

Andover, Massachusetts (Verenigde Staten) – Ouders in de Verenigde Staten doen al het mogelijke om hun kinderen een gezonde start te geven, onder meer door hun baby zo lang mogelijk borstvoeding te geven, zo blijkt uit de Philips Mother & Child Care Index. Dit onlangs gepubliceerde speciale rapport van het Philips Center for Health & Well-being is gebaseerd op een onderzoek onder moeders en vaders in de gehele Verenigde Staten. Het onderzoek richtte zich vooral op borstvoeding, prenatale zorg en de gezondheid en het welzijn van ouders, waarbij onder meer vragen werden gesteld over stress en nachtrust.

Uit het onderzoek kwam duidelijk naar voren dat vrouwen enthousiast zijn over borstvoeding. Vijfennegentig procent van de respondenten gaf aan dat zij in ieder geval geprobeerd hadden om hun kind borstvoeding te geven, waarbij 35 procent vier tot zes maanden doorging met borstvoeding en 52 procent zeven tot twaalf maanden doorging.

Ouders zouden graag nog langer borstvoeding willen geven: 72 procent van de respondenten gaf aan dat zij zo lang mogelijk wilden doorgaan. Vrouwen noemden pijn en gebrek aan melk als de twee belangrijkste redenen om te stoppen met borstvoeding, waarbij ook het weer beginnen met werken bijdroeg aan hun besluit om te stoppen.

“Deze resultaten tonen aan dat ouders zeer veel waarde hechten aan borstvoeding”, aldus Katy Hartley, directeur van het Philips Center for Health & Well-being. “Gelukkig kunnen we hulp bieden aan ouders die hun kinderen langer dan zes maanden borstvoeding willen geven, maar die niet beschikken over de middelen om eventuele problemen te verhelpen.”

Pijn werd door vrouwen vaak genoemd als een reden om in de eerste drie maanden te stoppen met borstvoeding, en gebrek aan melk zorgde er vaak voor dat vrouwen stopten met borstvoeding tussen drie en zeven maanden na de geboorte. Zevenenzestig procent van de Amerikaanse vrouwen noemde een gebrek aan melk als reden om te stoppen, vergeleken met 40 procent wereldwijd. Drieënzeventig procent van de Amerikaanse vrouwen had een cursus borstvoeding gevolgd, vergeleken met 41 procent van alle moeders wereldwijd.

“Ouders zouden zich gesteund moeten voelen in het belang dat zij hechten aan borstvoeding door een recente beslissing van de federale belastingdienst van de Verenigde Staten dat uitgaven aan borstkolven aftrekbare medische kosten zijn op grond van artikel 213(d) van de Internal Revenue Code”, aldus Ron Tiktin, directeur marketing van Philips AVENT. “Dankzij deze uitspraak kunnen Amerikaanse werknemers hun uitgaven aan deze producten nu vergoed krijgen via verschillende fiscale regelingen (Flexible Spending Arrangement, Health Reimbursement Arrangement of Health Savings Account). Gezien de vele gezondheidsvoordelen van borstvoeding zal Philips AVENT zich blijven inzetten om ouders te helpen zo lang mogelijk borstvoeding te geven met behulp van onze borstkolven.”

Tweederde van alle ouders geven aan dat zij zich gestrest voelen, zo blijkt uit het onderzoek. Ouders noemden de economie en hun vermogen om rekeningen te betalen als belangrijkste stressfactoren. Deze resultaten weerspiegelen de onzekere economische situatie in de Verenigde Staten. Moeders gaven aan meer stress te ervaren dan vaders, waarbij het stressniveau stijgt naarmate het aantal kinderen toeneemt.

Uit het onderzoek bleek tevens dat ouders veel waarde hechten aan goede prenatale zorg: 96 procent van de vrouwen gaf aan dat zij regelmatig een echo ondergingen als onderdeel van de prenatale zorg, evenals een scan na 12 en na 20 weken zwangerschap. Daarnaast gaf 89 procent van de vaders en 64 procent van de moeders aan dat zij hun huisarts vroegen om gezondheidsadvies tijdens de zwangerschap.

Deze resultaten maken deel uit van een wereldwijd onderzoek dat door het Philips Center for Health & Well-being is uitgevoerd onder mannen en vrouwen van 18 tot 40 jaar die momenteel een kind verwachten of al één of meerdere kinderen hebben in de leeftijd van 0 tot 5 jaar. Het onderzoek is voornamelijk gebaseerd op de antwoorden over hun ervaringen met borstvoeding gegeven door een representatieve steekproef van bijna 5600 moeders in Zuid-Afrika, Egypte, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Brazilië, China en India.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Philips Center for Health & Well being: www.philips-thecenter.org.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lori Shamroth
Philips Healthcare
Tel: +1 978-659-3776
E-mail: lori.shamroth@philips.com
 
Santa van der Laarse
Philips Corporate Communications
Tel. + 31 59 77209
E-mail: santa.van.der.laarse@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.