Philips beantwoordt de roep om wereldwijde toegang tot geavanceerde beeldvormingssystemen voor diagnostiek en behandeling

november 30, 2011

Chicago – Om te voldoen aan haar toezegging van Imaging 2.0 om wereldwijde toegang tot toonaangevende beeldvormingsoplossingen te bieden, presenteerde Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) vandaag een aantal nieuwe toevoegingen aan zijn productportefeuille en breidde het bedrijf daarmee het aanbod om de juiste oplossing tegen de juiste prijs te bieden, sterk uit en richtte het zich op een divers, wereldomvattend klantenbestand. Op de 97e jaarlijkse bijeenkomst van de Radiological Society of North America (RSNA), 27 november-2 december, laat Philips zien dat het alles op alles zet om ervoor te zorgen dat artsen toegang hebben tot kwalitatief hoogwaardige, rendabele beeldvormingstechnologie.

 

De stijgende vraag van artsen naar dit brede assortiment beeldvormingsoplossingen komt voort uit de behoefte aan gebruiksvriendelijke producten met complete functies, bedoeld om grote hoeveelheden werk aan te kunnen. Daarnaast moeten deze oplossingen niet alleen voldoen aan de specifieke behoeften van artsen in groeiregio’s, maar ook in ontwikkelde markten waar de vraag naar deze producten vooral hoog is op het platteland. Over de hele wereld strijden volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meer dan twee miljard mensen voor toegang tot de meest basale vormen van beeldvorming.

 

“Echografie is niet beschikbaar of niet toegankelijk in veel van de meest verarmde gebieden ter wereld,” zei dr. Kristen DeStigter, president en medeoprichter van Imaging the World, een non-profitorganisatie die begin 2011 de krachten bundelde met Philips om de kwaliteit van leven van de bevolking en de gezondheidszorg in Afrikaanse landen als Oeganda te helpen verbeteren door middel van zinvolle gezondheidszorgoplossingen, onderwijs en onderzoek. “Door de alliantie met Philips zijn we in staat de diagnostische zorg met revolutionaire middelen aan te pakken. Door de techniek van echografie te integreren met onderwijs en een netwerk van toegewijde professionals, brengen we de medische expertise en kwalitatieve gezondheidszorg bij diegenen die deze het hardst nodig hebben.”

 

De vraag naar producten is in het bijzonder hoog in landen als China en India, want beide landen hebben hun gezondheidszorgbeleid gericht op het uitbreiden en verbeteren van de infrastructuur van de gezondheidszorg om het tekort aan basisgezondheidszorg in vele regio’s te compenseren. Het verbeteren van toegang tot de gezondheidszorg staat ook op de agenda in vele andere delen van de wereld, onder andere in gebieden als Oost-Afrika.

 

“Waar zij zich ook ter wereld bevinden, alle artsen staan voor dezelfde uitdaging: zij moeten meer patiënten zien, terwijl er minder geld per patiënt beschikbaar is,” zei Gene Saragnese, executive vice-president en CEO, Imaging Systems van Philips Healthcare. “Wij zien het als onze taak om op hun behoeften in te spelen met zinvolle oplossingen die de toegang tot zorg significant uitbreiden. Doordat wij in steeds sterkere mate over de hele wereld aanwezig zijn, kunnen wij meer en meer mensen bereiken met de beeldvormingstechnieken die zij nodig hebben, en verdienen.”

 

Philips presenteert zijn nieuwste nuttige oplossingen gebaseerd op relevante en lokale klinische en zakelijke behoeften

 

TruFlight Select PET/CT: Philips TruFlight Select positronemissietomografie/computertomografie (PET/CT) is het eerste voordelige PET/CT-systeem waarin de hoogstaande time-of-flight (TOF)-technologie, Astonish TF, is ingebouwd, zodat vrijwel alle artsen toegang kunnen hebben tot de voordelen van hoogstaande TOF-technologie. TOF-technologie is bedoeld om de beeldkwaliteit te verhogen door beeldartefacten te verminderen en de gevoeligheid te vergroten. De resulterende beelden helpen artsen laesies beter te detecteren en te lokaliseren om de diagnostische betrouwbaarheid te vergroten en gezond weefsel tijdens de behandeling te sparen. Volgens een recent onderzoek 1 kunnen TOF-scans het opsporen van long- en leverlaesies vergemakkelijken. In het onderzoek was deze verbetering uitgesprokener bij patiënten die ernstiger waren getroffen. Dit product komt naar verwachting wereldwijd beschikbaar in het vierde kwartaal.

 

MX16EVO slice CT-systeem: Het Philips MX16EVO CT-systeem biedt 16-plakstechnologie en een brede detector, wat snel scannen met een hoge resolutie mogelijk maakt, terwijl de patiënt de adem minder lang hoeft in te houden en de doorstroming van patiënten toeneemt. Dit alles met behoud van de hoge beeldvormingskwaliteit. Bovendien zorgt de metaalartefactreductietechnologie ervoor dat cruciale structuren beter in beeld worden gebracht door een kleinere interferentie van metaalartefacten. Het kosteneffectieve MX16EVO slice CT-systeem biedt centra de mogelijkheid uit te blinken in routinematige CT-scans, of zich juist ook te gaan richten op andere gebieden als neurologische beeldvorming en beeldvorming door middel van CT-angiografie (CTA), nog altijd met uitstekende beeldvormingskwaliteit.

 

Veradius mobiele C-arm met flat detector: Deze technologie van de volgende generatie in de vorm van de Philips Veradius mobiele C-arm met flat detector koppelt consistente beeldkwaliteit en helderheid aan een ontwerp dat voldoende ruimte en gemak biedt bij uitdagende cardiale, vasculaire en orthopedische operaties. Het apparaat is uitgerust met een groot beeldveld dat niet wordt beïnvloed door geometrische of magnetische vervormingen. De Veradius mobiele C-arm met flat detector ondersteunt zeer uiteenlopende toepassingen en levert beeldvorming van hogere kwaliteit en met een betere prijs-kwaliteitverhouding.

 

ClearVue 550: De Philips ClearVue 550 (510(k)-goedkeuring aangevraagd; niet te koop in de VS) is ontworpen als gebruikersvriendelijk, lichtgewicht en energiezuinig echografiesysteem dat kwalitatief hoogwaardige beelden produceert tegen een betaalbare prijs. In het product is de eigen Active Array-technologie van Philips verwerkt, dat verbeterde beeldkwaliteit oplevert in zowel 2D- als kleurenafbeeldingen, en ook lichtere bekabeling, verhoogde systeembetrouwbaarheid en gemakkelijkere servicemogelijkheden. Het veelzijdige platform probeert een grote verscheidenheid aan klinische toepassingsbehoeften te vervullen, waaronder echografie van de buik, kleine lichaamsdelen, het bewegingsapparaat, het hart en bloedvaten, echografie bij verloskunde/gynaecologie, pediatrie en urologie, en transcraniële dopplerechografie (TCD).

 

Bestaande oplossingen die te bezichtigen zijn bij RSNA vervolledigen de uitgebreide portefeuille van nuttige beeldvormingsoplossingen

Intera 1.51T: Philips Intera 1.5T is een systeem voor magnetische kernspinresonantie (MRI) dat investeringswaarde, patiëntcomfort en ondersteuning voor uiteenlopende klinische toepassingen aan elkaar koppelt. Het systeem vereenvoudigt beeldvormingsonderzoeken met behulp van de SmartExam-technologie. SmartExam is een intelligent scansysteem dat de scantijd verkort en de efficiency van de gebruiker vergroot. Daarbij wordt de Intera 1.5T geleverd met SENSE parallelle beeldvormingstechnologie, waardoor scannen sneller gaat en de beeldresolutie hoger wordt.

 

Achieva 1.5T SE: De Achieva 1.5T SE is een oplossing met extreem laag risico voor centra die voor de eerste keer MRI-diensten willen invoeren of capaciteit willen toevoegen aan de huidige MRI-mogelijkheden. De Achieva 1.5T SE met PowerSave kan de energiekosten tot 50% helpen verminderen, wat artsen in staat stelt de meest gebruikelijke onderzoeken uit te voeren met een niveau van kwaliteit en consistentie dat niet vaak voorkomt op dit kostenpeil. Het schaalbare Achieva-platform maakt ook upgrades mogelijk naarmate de behoeften van de artsen zich ontwikkelen.

 

MDC PACS: Het Philips MDC beeldarchiverings- en communicatiesysteem (PACS – Picture Archiving and Communication System) helpt de workflow en informatiestructuur van een ziekenhuis te stroomlijnen en biedt een rijke verzameling klinische hulpmiddelen, terwijl het systeem weergave van afbeeldingen via het web tussen meerdere locaties in en buiten het ziekenhuis mogelijk maakt. Door stroomlijning van de toegang tot radiologische gegevens zorgt het MDC PACS voor verbetering van de diagnostische betrouwbaarheid en patiëntzorg.

 

Bezoek Philips bij RSNA 2011 in de North Hall bij standnummer 7721 van het McCormick Place Convention Center in Chicago, 27 november-2 december. Ga voor meer informatie, extra materiaal en afbeeldingen naar het Philips RSNA News Center op http://www.philips.com/RSNA.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steve Kelly
Philips Healthcare
Tel: +1 (425) 487-7479
E-mail: steve.kelly@philips.com

 

Ian Race
Philips Healthcare
Tel: +1 (978) 659-4624
E-mail: ian.race@philips.com 

 

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van 22.3 miljard € in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.