Philips MicroDose, de mammografieoplossing van de volgende generatie, slaat aan bij de eerste Noord-Amerikaanse klanten, door uitstekende beeldkwaliteit bij een lage stralingsdosis

november 29, 2011

Chicago – Koninklijke Philips Electronics (AEX: PHI, NYSE: PHG) kondigde vandaag aan dat MicroDose, de nieuwe full-field digitale mammografieoplossing (FFDM), is geïnstalleerd bij vier klanten in Noord-Amerika. Daarmee kunnen de artsen beschikken over de allerbeste beeldkwaliteit bij een lage stralingsdosis. Het systeem is te bezichtigen op de 97e jaarlijkse bijeenkomst van de Radiological Society of North America (RSNA), 27 november-2 december.

 

Mammografie is het primaire hulpmiddel voor de vroege opsporing en diagnose van borstkanker en Philips MicroDose heeft een radicale verandering in dit proces teweeggebracht. MicroDose biedt patiënten de ervaring van een comfortabelere, ontspannenere en snellere procedure, terwijl de artsen tot 50% lagere stralingsdoses kunnen gebruiken in vergelijking met andere FFDM-systemen.1 2 Met zijn patiëntgerichte benadering van innovatie wil Philips niet alleen de technologie die de klinische doeltreffendheid verbetert, vooruitbrengen, maar ook de veiligheid van de patiënt verbeteren.

 

“Nu de MicroDose bij vier Noord-Amerikaanse gezondheidsinstellingen voor vrouwen is geïnstalleerd, doet het ons goed om feedback van beheerders, artsen en patiënten te krijgen over hun ervaringen,” aldus Pam Benkert, algemeen directeur Women’s Healthcare van Philips Healthcare. “Dat deze oplossing snel terrein wint, toont duidelijk aan dat er behoefte is aan kwalitatief hoogwaardige beeldvormingsoplossingen met lage doseringen, in het bijzonder bij centra die de best mogelijke ervaringen en resultaten voor hun patiënten nastreven.”

 

Tot nu toe heeft Philips de MicroDose geïnstalleerd bij het Moffitt Cancer Center in Tampa, Florida; bij Monument Radiology in Richmond, Virginia, bij het United Medical Center in Washington, DC; en bij het Woman’s Breast Center in Santa Monica, California.

  • In het nieuwe International Imaging Center in het Moffitt Cancer Center in Tampa neemt de MicroDose een belangrijke plaats in. De revolutionaire fotonteltechnologie, de mogelijkheid lagere stralingsdoses toe te dienen en de schaalbaarheidsopties van het apparaat hebben voor de beheerders de doorslag gegeven dit innovatieve, grensverleggende centrum te verrijken met de MicroDose.
  • De MicroDose is het eerste FFDM-systeem bij Monument Radiology in Richmond. De gereduceerde stralingsdosis en korte scantijd van het systeem dragen bij aan de meest volkomen en prettigst mogelijke ervaring voor vrouwen die dit centrum bezoeken.
  • United Medical Center, een non-profitziekenhuis in Washington, DC, gaat het MicroDose-systeem inzetten om patiënten te laten profiteren van de mogelijke voordelen van lage stralingsblootstelling.
  • De MicroDose is ook het eerste FFDM-systeem voor dr. Lawrence Resnick in het Woman’s Breast Center in Santa Monica. Doordat het systeem toediening van een gereduceerde stralingsdosis mogelijk maakt, behoren dr. Resnick en zijn centrum tot de meest innovatieve in de regio.

 

“Ons ziekenhuis streeft ernaar de hoogste kwaliteit zorg te bieden aan onze patiënten en dat is precies wat de MicroDose ons laat doen,” zei dr. Raymond Tu, voorzitter van Diagnostic and Interventional Radiology bij het United Medical Center. “De oplossing is ook praktisch: de scantijd van patiënten is teruggebracht tot minder dan vijf minuten, zodat wij meer patiënten op een dag kunnen zien en patiënten minder tijd kwijt zijn met hun afspraken.”

 

Philips zet zich in voor een uitgebreide benadering van de gezondheidszorg voor vrouwen, en de MicroDose maakt deel uit van Philips’ uitgebreide portefeuille van geavanceerde diagnostische beeldvormings- en informatiebeheeroplossingen voor de totale cyclus van borstzorg, waartoe ook echografie, magnetische kernspinresonantie (MRI) en positronemissietomografie/computertomografie (PET/CT) behoren.

 

Bezoek Philips bij RSNA 2011 in de North Hall bij standnummer 7721 van het McCormick Place Convention Center in Chicago, 27 november-2 december. Ga voor meer informatie, extra materiaal en afbeeldingen naar het Philips RSNA News Center op http://www.philips.com/RSNA.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ian Race
Philips Healthcare
Tel: +1 (978) 659 4624
E-mail: ian.race@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van 22.3 miljard € in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.