Philips introduceert het ontwikkelingsgerichte zorgmodel Mother & Child Care: geoptimaliseerde oplossingen voor moeder en kind over het gehele zorgspectrum

november 17, 2011

Andover, Mass., VS – Op de MEDICA-vakbeurs, die als mondiaal podium voor de medische wereld fungeert, presenteert Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) Mother & Child Care, de nieuwste generatie zorgproducten voor ziekenhuis én thuiszorg. Philips maakt werk van innovatieve oplossingen ter ondersteuning van de gezondheid en het welzijn van moeders en zuigelingen, als bewijs van onze betrokkenheid bij de ontwikkelingsgerichte zorg. Deze holistische zorgvisie beschouwt moeder en kind als unieke personen, vanaf de zwangerschap tot aan de zuigelingenperiode. 


Het Integrative Developmental Care Model is een door Philips ontwikkeld evidence-based kader voor verspreiding van de ontwikkelingsfilosofie met betrekking tot onze innovatieve oplossingen en programma’s, die specifiek zijn afgestemd op de ondersteuning en verzorging van moeder en kind. Gesteund door een groeiende hoeveelheid bewijs legt dit model de nadruk op het belang van veilige en effectieve zorg, op een wijze die is afgestemd op de fysiologische en ontwikkelingsgerichte behoeften van iedere pasgeborene en ieder gezin.


“Al meer dan 40 jaar levert Philips oplossingen voor moeders en baby’s. Ons ontwikkelingsgerichte zorgmodel biedt ons de unieke kans om met zorgprofessionals samen te werken bij de ondersteuning van moeder en kind tijdens het volledige zorgtraject – niet alleen van vroeggeboren baby’s, maar van alle moeders en baby's, vanaf de vroegste zwangerschapsperiode tot aan de zuigelingen- en jeugdzorg,” aldus David Russell, algemeen directeur Mother & Child Care bij Philips Healthcare. “Wij blijven innovatieve technologieën ontwikkelen en geven daarmee blijk van onze betrokkenheid bij het toekennen van een centrale rol aan ontwikkelingsgerichte zorg voor gezinnen.”


Bij de Mother & Child Care-oplossingen van Philips ligt de nadruk op drie zorggebieden:

  
 • Zwangerschap, weeën en bevalling: De echoscopische beeldvormings- en bewakingssystemen van Philips voor foetus en moeder, in combinatie met onze klinisch-verloskundige informatiesystemen, stellen clinici in staat de patiëntenzorg voor moeder en baby vanaf het eerste consult te beheren. Deze oplossingen verschaffen alle klinische informatie die clinici nodig hebben om optimale zorg aan zwangere moeders en baby’s te kunnen leveren.
    
 • Postnatale, neonatale en pediatrische zorg: Philips biedt een breed scala van producten en educatieve diensten ter ondersteuning van de ontwikkelingsgerichte zorg van vroeggeboren baby’s, gezonde pasgeborenen en pediatrische patiëntjes in het ziekenhuis. Het Mother & Child Care-pakket van Philips omvat therapeutische ondersteuningsproducten met alle ergonomische en toegangsgerichte functies die nodig zijn om de baarmoederomgeving zo dicht mogelijk te benaderen. Het pakket voorziet bovendien in geelzuchtbeheer en bevat producten op het gebied van voeding, veiligheid en ademhaling, neonatale en pediatrische IC-bewaking, naast neonatale en pediatrische klinische informatiesystemen. Al deze producten zijn speciaal bedoeld om het leven van deze kwetsbare patiëntenpopulatie te verbeteren en de overlevingskans te vergroten, en om gezinsgerichte zorg te stimuleren.
    
 • Zorg in de thuisomgeving: Philips levert innovatieve oplossingen afgestemd op vereenvoudiging van de verzorging en voeding van, en de zorg voor, pasgeborenen. Philips biedt oplossingen voor zowel consument als ziekenhuis, met inbegrip van thuistherapiebewaking, naast behandelings- en voedingsoplossingen die de overgang naar de thuissituatie vergemakkelijken en ervoor zorgen dat ouders en hun pasgeboren kind een gezonde start maken. Het AVENT-pakket van Philips biedt uiteenlopende producten voor ouders en baby’s in de thuissituatie, tot en met de peuterjaren.


Innovatieve, klinisch beproefde en technisch hoogwaardige Mother & Child Care-oplossingen voor moeder en kind

  
 • De Avalon FM-bewakingssystemen voor foetus en moeder, met Smart Pulse: de eerste technologie met een nieuwe bron voor automatische signalering van situaties waarin verwarring kan optreden tussen de hartslag van de moeder en de foetale hartslag, zonder dat extra elektroden of sensoren hoeven te worden aangebracht. De Avalon FM-bewakingssystemen met Smart Pulse werken op basis van toevalsdetectie, waarbij de hartslag van de moeder continu wordt vergeleken met de foetale hartslag. De hartslag van de moeder kan automatisch worden opgespoord met de Toco MP transducer. Afzonderlijke maternale SpO2- of ECG-bewaking is niet nodig.
    
 • ATOM Dual Incu i-couveuse en warmtebedje: speciaal ontworpen voor ondersteuning en bevordering van de groei van pasgeborenen, met uiterst geavanceerde functies voor gebruik op de neonatale IC en in tal van andere zorgomgevingen. Dit systeem biedt alle ergonomische en toegangsgerichte functies die nodig zijn om de baarmoederomgeving voor de allerkleinste patiëntjes zo dicht mogelijk te benaderen. De Dual Incu I combineert de stabiele warmtestraling van een open warmtebedje voor zuigelingen met de genezende omgeving van een gesloten couveuse. De kwetsbare zuigeling hoeft dus niet te worden overgebracht.
    
 • Het IntelliVue neonatale MX700-patiëntbewakingssysteem met geïntegreerde pc combineert de hoogwaardige Philips-bewaking met een op het ziekenhuisnetwerk aangesloten klinisch informatiesysteem, voor gebruik aan het bed. De  IntelliVue Clinical Information Portfolio (ICIP)-software legt allerlei gegevens vast, zoals vitale functies, labuitslagen, beelden, medicatie en geplande interventies, en stelt deze gegevens ter plekke beschikbaar.
    
 • NeoPAP, een CPAP-toedieningssysteem voor zuigelingen: een geavanceerd CPAP-toedienings- en behandelsysteem dat is ontwikkeld voor pasgeborenen en zuigelingen met RDS (Respiratory Distress Syndrome) of voor patiëntjes die herstellende zijn van RDS. Het ontwikkelingsvriendelijke masker van NeoPAP hoeft niet strak op het gezicht van de zuigeling te worden aangebracht. NeoPAP kan in combinatie met zowel CPAP als flowmodi worden gebruikt. In combinatie met de lekkagecompensatietechnologie van Baby-Trak beschikt u over alle vrijheid om zelfs aan de behoeften van de kleinste baby te voldoen.
    
 • De handmatige en elektrische ISIS-borstkolven van AVENT: de allereerste borstkolven die zo zijn ontworpen dat ze de melkproductie stimuleren op een wijze die het zogen sterk benadert. Het is klinisch aangetoond dat de melkproductie van de AVENT ISIS-borstkolven vergelijkbaar is met die van professionele elektrische borstkolven voor ziekenhuisgebruik.

Gelieve voor verdere persinformatie, beeldmateriaal contact op te nemen met:

Joost Maltha

Woordvoerder Philips Healthcare

Tel. +31 40 27 80125

Mob. +31 6 10 55 8116

E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een
veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op
verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als
toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting
integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn
gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte
van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips
wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met
een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van
cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe
verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en
amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en
haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over
Philips vindt u op
 www.philips.nl/nieuwscentrum

.