Sparq-echografiesysteem van Philips biedt heldere beelden en intuïtief gebruiksgemak

november 15, 2011

Andover, Massachusetts (Verenigde Staten) – Koninklijke Philips Electronics N.V. (AEX: PHI, NYSE: PHG) presenteert zijn Sparq-echografiesysteem op het MEDICA World Forum for Medicine, dat dit jaar van 16 tot en met 19 november in Düsseldorf plaatsvindt, en op de bijeenkomst van de American Society of Regional Anesthesia and Pain Medicine (ASRA), die van 17 tot en met 20 november in New Orleans wordt gehouden.

 

Sparq is een mobiel echografiesysteem dat onvertraagde en intuïtieve echobeelden produceert voor echogeleide regionale anesthesie en pijnbestrijding. Het systeem kan daarnaast op afdelingen voor spoedeisende hulp en intensieve zorg worden gebruikt om ernstig zieke patiënten ‘aan het bed’ te onderzoeken.

Sparq is eenvoudig in het gebruik dankzij de unieke, intuïtieve en dynamische gebruikersinterface, de intelligente automatische functies en de uitstekende beeldkwaliteit.

 

Het systeem heeft een aantal opvallende kenmerken en functies:

 

  • Gebruiksvriendelijk ontwerp. Het ergonomische ontwerp met verstelbare hoogte en een 17-inch-monitor op een scharnierarm biedt flexibiliteit voor gebruik in veeleisende klinische situaties. Het systeem is voorzien van batterijen met een lange levensduur en neemt weinig ruimte in beslag voor optimale mobiliteit en bereik aan het bed. Het bedieningspaneel wordt bedekt door een plaat van gehard glas die eenvoudig is schoon te maken.
  • Eenvoudig scannen. Het Sparq-systeem is voorzien van een intuïtieve en dynamische gebruikersinterface zonder knoppen of toetsen en is uitgerust met Simplicity Mode, een bedieningsmodus waarin alleen de echografiefuncties worden weergegeven die het meest worden gebruikt en die met één aanraking kunnen worden bediend. De AutoSCAN-functie past het beeld voortdurend aan tijdens het scannen, zodat de gebruiker tijdens de procedure minder aandacht aan de systeembediening hoeft te besteden.
  • Eenvoudige echogeleiding tijdens de procedure. De naald wordt tijdens de procedure optimaal weergegeven zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Hierdoor kan de naald sneller naar de gewenste locatie worden geleid. Het systeem geeft rasterlijnen op het beeldscherm weer zodat de gebruiker zich beter op zijn doel kan richten en afstanden beter kan inschatten.

 

“Het Sparq-systeem is heel prettig in het gebruik dankzij het eenvoudige ontwerp en de intuïtieve gebruikersinterface”, aldus Barry Nicholls, specialist op het gebied van anesthesie en pijnbestrijding in het Musgrove Park Hospital in Taunton (Groot-Brittannië). “De ergonomische bediening en de hoge resolutie van het beeldscherm bieden de gebruikers aanzienlijke voordelen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast is het apparaat compact en zeer mobiel, waardoor het ook perfect te gebruiken is in de operatiekamer.”

 

Sparq biedt diverse klinische toepassingen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in de spoedeisende geneeskunde, intensieve zorg, echogeleide regionale anesthesie en pijnbestrijding. Het gaat hierbij onder meer om het zenuwstelsel, de ruggengraat, het bewegingsapparaat, toegang tot bloedvaten, hart- en vaatstelsel, transoesophageale echocardiografie (TEE) en de longen. Het apparaat kan tevens worden uitgerust met geavanceerde onderhouds- en servicemogelijkheden, waaronder online-ondersteuning, proactieve bewaking om eventuele problemen vóór te zijn, gebruiksrapportages voor efficiënter beheer van bedrijfsmiddelen en bedieningsmogelijkheden op afstand voor zowel klinische als technische ondersteuning.

 

“We hebben veel aandacht besteed aan het ontwerp en de functionaliteit van het Sparq-systeem om deze optimaal te laten aansluiten bij de specifieke behoeften van onze klanten in ziekenhuizen”, aldus Conrad Smits, General Manager Ultrasound bij Philips Healthcare. “Met Sparq willen we het gebruik van echografie vereenvoudigen voor artsen en laboranten, zodat zij de best mogelijke zorg kunnen bieden.”


Kijk voor meer informatie op www.philips.com/sparq.

Gelieve voor verdere persinformatie, beeldmateriaal contact op te nemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 40 27 80125
Mob. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een
veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op
verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als
toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting
integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn
gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte
van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips
wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met
een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van
cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe
verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en
amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en
haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over
Philips vindt u op
 www.philips.nl/nieuwscentrum

.