Door Philips voor Sagemcom ontworpen PicoPix-projectoren winnen prijzen bij China's Most Successful Design Awards en iF Design Awards

november 8, 2011

Eindhoven – Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) maakt met trots bekend dat de PicoPix-multimediaprojector* is bekroond met een China Most Successful Design Award 2011 en dat de PicoPix-notebookprojector** een iF Product Design Award 2012 heeft gekregen. Beide producten, waarvoor aan Sagemcom een merklicentie is verleend, zijn ontworpen door Philips Design. De PicoPix-multimediaprojector is een van de negen Philips-producten die bij China’s Most Successful Design Award competition 2011 in de prijzen zijn gevallen. De PicoPix-notebookprojector maakt onderdeel uit van de 31 Philips-producten die werden onderscheiden bij de iF product design award 2012.
  
 

De onscreen-menubediening van de PicoPix-multimediaprojector vindt op intuïtieve wijze plaats met behulp van het toetsenpaneel dat in de bovenzijde van het apparaat is geïntegreerd. De afwerking in pianoglans zwart contrasteert met de in donker chroom geaccentueerde elementen, hetgeen de verfijnde vormgeving van het apparaat versterkt.
De PicoPix-notebookprojector is ongekend compact en past perfect in iedere notebooktas. Daarmee is het een ideale oplossing voor mensen die veel onderweg zijn. Afgezien van een wieltje bovenop het apparaat voor de lensinstelling bevat het product zelf geen knoppen of andere bedieningselementen. Hierdoor is het een ideale plug & play-oplossing. Het geborstelde metaal en de metaalchromen accenten geven het apparaat een elegante, hoogwaardige uitstraling.
 
Deze awards zijn voor zowel Philips als Sagemcom een erkenning van het goede design.
 
“Ik ben buitengewoon trots dat we deze ontwerpprijzen hebben gewonnen. Het is van groot belang dat een product beantwoordt aan de behoeften van klanten en zorgt voor een positieve en consistente merkervaring. Het team van Philips Design Consulting heeft uitstekend werk geleverd door twee oplossingen te ontwerpen die tegemoetkomen aan de functionele en esthetische eisen van onze klanten in verschillende markten. De ontwerpen van Philips zijn doorslaggevend voor het succes van deze merklicentierelatie”, aldus Georg Erhart, directeur merkproducten van Sagemcom.
 
Veel bedrijven besluiten een merklicentierelatie aan te gaan als onderdeel van een groeistrategie met betrekking tot specifieke markten en/of productcategorieën. Licentiepartners kunnen bij hun verkoop- en marketingactiviteiten profiteren van een sterk en vertrouwd merk. Binnen een merklicentierelatie is het cruciaal dat de klant een consistente en kwalitatief hoogwaardige merkervaring krijgt. Design vertaalt de gewenste markwaarden ten aanzien van alle onderdelen die voor de klant van belang zijn.
 
“Dankzij haar uitgebreide ervaring op ontwerpgebied en unieke capaciteiten is Philips Design Consulting een waardevolle partner voor partijen waarmee Philips een merklicentie heeft gesloten. We bewaken ook het juiste gebruik van het Philips-merk. We passen de merkwaarden toe bij het ontwikkelen van betekenisvolle en bruikbare oplossingen voor de klanten van onze merklicentiepartners. Het is in het belang van beide partijen om het Philips-merk in te zetten bij het stimuleren van zakelijke groei. Deze awards beschouwen we als een bekroning van onze succesvolle samenwerking met Sagemcom”, aldus Eric Quint, hoofd van Philips Design Consulting.
 
China’s Most Successful Design Awards
China's Most Successful Designs Awards is een ontwerpwedstrijd waarbij prijzen worden toegekend aan toonaangevende internationale ontwerpers en ondernemingen voor productontwerpen die bijzonder succesvol zijn op de Chinese markt. De ontwerpen worden beoordeeld op een scala aan ontwerpaspecten, van het eerste concept tot en met de marktintroductie. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Shanghai Industrial Design Association en het Shanghai Creative Industry Center. De prijzen werden op 4 november jl. uitgereikt tijdens een ceremonie in het Shaks Pavilion in Shanghai.
 
iF design awards
Als "merkteken van goed ontwerp", algemeen bekend én erkend in de wereld van design en daarbuiten, worden met de iF Product Design Awards bijzondere prestaties op het gebied van design onderscheiden. Een internationaal gerenommeerde jury, bestaande uit 44 designexperts, is een kritische discussie aangegaan om de winnende producten te kiezen. Uit de 4322 inzendingen van 1605 deelnemers uit 48 landen heeft de jury van de iF Product Design Award 1218 favorieten gekozen als beste ontwerpen voor 2012.
 
Alle bekroonde producten worden getoond op de iF design exhibition, die van 6 tot 10 maart 2012 wordt gehouden in Hannover en later dat jaar te zien is in Hamburg. Op 10 februari 2012 vindt de awards-ceremonie plaats in München, waar de 100 winnaars van de Gold Awards bekend zullen worden gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.ifdesign.de.
  
* Philips PicoPix-multimediaprojector PPX1630/CN, afmetingen 100 x 100 x 32 mm
** Philips PicoPix-Lifestyle Notebook Projector PPX 2055, afmetingen 72 x 71 x 27 mm

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Miep Swaminathan
Philips Design / Communications
Tel: +31 6 15891028
E-mail: miep.swaminathan@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van 22.3 miljard € in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Over Sagemcom

Sagemcom is een internationaal opererend Frans hightech concern. Sagemcom is actief op het gebied van breedbandtoepassingen (woningautomatisering, digitale tv-decoders, breedband- en thuisterminals), telecommunicatie en energie (M2M-systemen, telecominfrastructuur, smartgridtoepassingen, metersystemen) en documentbeheer (printersystemen, softwareoplossingen, digitale productieworkflows). Sagemcom en Philips hebben een Philips-merklicentieovereenkomst gesloten voor PicoPix-projectoren en faxen. Sagemcom heeft een omzet van ruim 1,4 miljard euro en ca. 6000 medewerkers op vijf continenten. In Europa is Sagemcom al marktleider op het merendeel van haar kernmarkten; de onderneming wil uitgroeien tot wereldleider op het gebied van communicatieterminals met een hoge toegevoegde waarde. Kijk voor meer informatie op www.sagemcom.com.

.