Philips wint 31 iF Design Awards 2012


Veel waardering voor product-, materiaal- en verpakkingsontwerpen van Philips

november 8, 2011

Eindhoven – Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) krijgt het uitzonderlijk hoge aantal van 31 prestigieuze iF awards voor haar ontwerpen op het gebied van materiaal, verpakking en productcommunicatie. Dit jaar kennen de iF-jury’s voor het eerst op deze gebieden prijzen toe als eerbetoon aan uitmuntende ontwerpen.
 

Sean Carney, Chief Design Officer van Philips Design: "We werken voortdurend aan de innovatie van ontwerpen voor alle productstadia – van concept tot productie. We willen ontwerpen creëren die betekenis hebben voor eindgebruikers en waardevol zijn voor onze onderneming. Deze 31 iF Design Awards beschouwen we als een bijzondere waardering van onze producten, designteams en Philips als geheel”.
 
 
Kijk hier voor een overzicht van de prijswinnende ontwerpen.
 
Klik hier om foto’s met een hoge resolutie te downloaden.
 
iF design awards
Als "merkteken van goed ontwerp", algemeen bekend én erkend in de wereld van design en daarbuiten, worden met de iF Product Design Awards bijzondere prestaties op het gebied van design onderscheiden. Een internationaal gerenommeerde jury, bestaande uit 44 designexperts, is een kritische discussie aangegaan om de winnende producten te kiezen. Uit de 4322 inzendingen van 1605 deelnemers uit 48 landen heeft de jury van de iF Product Design Award 1218 favorieten gekozen als beste ontwerpen voor 2012.
 
Alle bekroonde producten worden getoond op de iF design exhibition, die van 6 tot 10 maart 2012 wordt gehouden in Hannover en later dat jaar te zien is in Hamburg. Op 10 februari 2012 vindt de awards-ceremonie plaats in München, waar de 100 winnaars van de Gold Awards bekend zullen worden gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.ifdesign.de.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Femmy de Rijk
Philips Design / Communications
Tel: +31 (0)6 25 00 9463
E-mail: Femmy.de.rijk@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van 22.3 miljard € in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.