Philips wint negen prijzen bij China’s Most Successful Design Awards 2011

november 4, 2011

Eindhoven – Tijdens de uitreikingsceremonie van China’s Most Successful Design Awards, een belangrijke ontwerpwedstrijd voor succesvolle productontwerpen die in China op de markt zijn gebracht, heeft de jury negen prijzen aan Philips toegekend, waaronder een Gold Award voor de HD-camcorder CAM300.

 

“De behoeften van consumenten veranderen in hoog tempo. Daarnaast wordt het steeds belangrijker om gelokaliseerde producten en oplossingen aan te bieden die relevant zijn voor mensen binnen hun eigen persoonlijke context. Om dat te kunnen realiseren, is een volledig beeld nodig van de culturele, fysieke en emotionele contexten van de mensen voor wie een ontwerp is bedoeld. Daarom hebben we dit jaar de nieuwe vestiging van Philips Design in Shanghai geopend, waar ontwerpen voor de lokale markt worden ontwikkeld door lokale ontwerpers (‘local for local’). Dat we bij China’s Most Succesful Design Awards negen prijzen hebben gekregen, waaronder een Gold Award voor de HD-camcorder CAM300, laat zien dat Philips op de juiste weg is om inzicht te krijgen in de behoeften en aspiraties die op ontwerpgebied leven in China”, aldus Tammo de Ligny, Global Design Manager, Philips Consumer Lifestyle - Domestic Appliances.
 

De negen bekroonde ontwerpen


Door zijn compacte formaat past de HD-camcorder CAM300 makkelijk in een broek- of jaszak. Het 3 inch-touchscreen biedt intuïtieve bediening om films in Full HD-kwaliteit te kunnen maken zonder dat de gebruiker hoeft te beschikken over speciale kennis van de technische functies. Bekroond met een Gold Award.


De HD-camcorder CAM110BL is een compact en slank vormgegeven filmcamera met ingebouwde batterij, die kan worden opgeladen via een handige USB-plug. Dankzij de gyrosensoren die zijn voorzien van geavanceerde algoritmen kan de camera stabiele en onvervormde beelden vastleggen.

De Fidelio Docking Speaker1 haalt de beste geluidskwaliteit uit de iPhone, iPod en iPad. Het hout dat in de behuizing is verwerkt, maakt de Fidelio milieuvriendelijk en zorgt voor uitstekende akoestische eigenschappen.
De Fidelio SoundSphere Docking Speaker2 is een compleet audiosysteem dat is ontworpen voor een glasheldere geluidskwaliteit van uw iPhone, iPod en iPad. Het docking-speakersysteem geeft u de complete vrijheid om waar dan ook in huis uw muziekbibliotheek te bekijken, terwijl uw muziek draadloos wordt gestreamd.

De middelgrote Bluetooth koptelefoon met hoofdband3 combineert de voordelen van draadloze technologie, het comfort van een ‘floating cushion’-ontwerp en een hoge geluidskwaliteit.
De toepassing van hoogwaardige materialen waarborgt een degelijke kwaliteit en een prettige pasvorm.

De unieke welving van de In-ear oordoppen4 zorgt voor een gemakkelijke hanteerbaarheid en een perfecte pasvorm, zelfs als de gebruiker in beweging is. De behuizing is uitgevoerd in hoogwaardig metaal en de perfecte aansluiting van de stijlvolle oordoppen zorgt voor uitzonderlijke hoge geluidsisolatie.

De PicoPix-multimediaprojector5 (ontworpen door Philips Design voor Sagemcom) is een compacte projector met een minimalistische, elegante vormgeving. Voor de intuïtieve onscreen-menunavigatie is een toetsenpaneel in de bovenzijde ingebouwd.

Dankzij de kleurconsistentie en de mogelijkheid om te dimmen is de EnduraLED6-lamp een volwaardige vervanger van gloeilampen, ongeacht de voedingsspanning. De lamp gaat ten minste 20 jaar mee.

GreenVision
7 is een oplossing voor wegverlichting op LED-basis en werd speciaal ontwikkeld voor de Chinese markt. Voor Chinese gemeentebesturen wordt de druk steeds sterker om het energieverbruik te verlagen, terwijl tegelijk aan verlichtingsnormen moet worden voldaan en de verkeersveiligheid moet worden verbeterd. GreenVision is een duurzame verlichtingsoplossing die voor aanzienlijke energiebesparingen zorgt. De aantrekkelijke vormgeving zorgt daarnaast voor een stijlvol detail in het straatbeeld.

 

 

China’s Most Successful Design Awards
China's Most Successful Design Awards is een ontwerpwedstrijd waarbij prijzen worden toegekend aan toonaangevende internationale ontwerpers en ondernemingen voor productontwerpen die bijzonder succesvol zijn op de Chinese markt. De ontwerpen worden beoordeeld op een scala aan ontwerpaspecten, van het eerste concept tot en met de marktintroductie. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Shanghai Industrial Design Association en het Shanghai Creative Industry Center. De prijzen werden op 4 november jl. uitgereikt tijdens een ceremonie in het Shaks Pavillion in Shanghai.

 

Philips Design
Het creatieve vermogen van Philips Design wordt gevormd door zo’n 400 professionals met meer dan 35 nationaliteiten, die niet alleen beschikken over expertise in de meest uiteenlopende gebieden – van psychologie en culturele sociologie tot antropologie en trendonderzoek – maar ook over meer 'conventionele' ontwerpgerelateerde vaardigheden. De missie van dit team bestaat uit het creëren van oplossingen die aan de behoeften van mensen beantwoorden, hun mogelijkheden uitbreiden, en hen gelukkiger maken, zonder dat dit ten koste gaat van de wereld waarin we leven. Ga naar www.design.philips.com voor meer informatie.


1)  Fidelio Docking Speaker DS8800W
2)  Fidelio SoundSphere Docking Speaker DS9800W
3)  SHB9100 Bluetooth koptelefoon met hoofdband
4)  SHE9000 Oordoppen
5)  PicoPix-multimediaprojector PPX1630-CN
6)  EnduraLED Par20-lamp
7)  GreenVision BRP361-362-363

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Miep Swaminathan
Philips Design / Communications
Tel: +31 6 15891028
E-mail: miep.swaminathan@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van 22.3 miljard € in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.