Philips wint Dutch Design Award voor FreeStreet verlichtingssysteem

oktober 26, 2011

Eindhoven, Nederland – Het FreeStreet verlichtingssysteem van Philips heeft de Dutch Design Award (DDA) 2011 gewonnen in de categorie Beste Professionele Product. Philips ontving de prijs het afgelopen weekeinde van de internationale DDA-jury tijdens de prijsuitreiking in Eindhoven.

 

Het FreeStreet verlichtingssysteem is ontworpen om een einde te maken aan de traditionele lantaarnpalen langs straten en in plaats daarvan een reeks LED’s op te hangen aan dunne kabels die overdag nauwelijks zichtbaar zijn. Het verlichtingssysteem vormt een vooruitstrevende en spannende oplossing die resulteert in lichtpunten die in de lucht lijken te zweven. Door het weghalen van lantaarnpalen brengt FreeStreet orde aan in straten en maakt hij openbare ruimten vrij, wat mogelijkheden biedt voor een samenhangend ontwerp van straten. Verder kan FreeStreet energiebesparingen tot 40% opleveren in vergelijking met de traditionele natriumstraatverlichting. Volgens de jury van de DDA is FreeStreet ‘een unieke en relevante straatverlichtingsarmatuur voor onze steden van vandaag en morgen’.

 

“We zijn bijzonder blij met deze erkenening”, zegt Oscar Pĕna, Senior Creative Director van Philips Design. “Deze unieke, duurzame LED-oplossing illustreert onze benadering dat vormgeving zinvol, relevant en aantrekkelijk moet zijn voor mensen, steden en het milieu. FreeStreet is een energievriendelijke oplossing dankzij de toepassing van LED’s, waarmee straten op een comfortabele en natuurlijke manier verlicht kunnen worden”, concludeert Oscar Pĕna. 

 

Het FreeStreet verlichtingssysteem is vanaf april 2012 verkrijgbaar in Europa. Een eerste proefproject in Eindhoven start binnen nu en een half jaar. De commerciële lancering voor de VS is voorzien voor volgend jaar.

 

   

 Photo: Philips FreeStreet,

Smalle Haven, Eindhoven, the Netherlands

Photo: Philips FreeStreet - detail

 

Een voorbeeld van de FreeStreet is tijdens de Dutch Design Week te zien op de DDA-expositie in de BrainPort-kas op het Stadhuisplein in Eindhoven, die maandag jongstleden officieel werd geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Femmy de Rijk
Philips Design / Communications
Tel: +31 (0)6 25 00 9463
E-mail: Femmy.de.rijk@philips.com 

 

Caroline Keulemans 
Philips Lighting Corporate Communications
Tel: +31 (0)6 51 06 69 49
E-mail: Caroline.Keulemans@philips.com 

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van 22.3 miljard € in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.