Philips op 9e plaats bij Newsweek’s 2011 Green Rankings

oktober 21, 2011

Eindhoven - Deze week werd Philips in Newsweek’s 2011 Green Rankings beoordeeld als één van de 10 groenste ondernemingen ter wereld. Newsweek, dat een samenwer-king is aangegaan met twee bekende milieuonderzoeksbureaus, Trucost and Sustaina-lytics, bracht twee uitgebreide ranglijsten uit van de meest duurzame ondernemingen, zowel binnen de VS als wereldwijd. Philips werd beoordeeld als 9e meest duurzame on-derneming wereldwijd, en eindigde daarmee ver boven zijn concurrenten GE (nr. 63) en Siemens (nr. 97).

 

De data – bewerkt in samenwerking met de twee onderzoeksbureaus – beoordelen de ecologische voetafdruk van ondernemingen (inclusief de uitstoot van broeikasgassen en waterverbruik), het management (inclusief milieubeleid, -programma’s en -acties), en publicaties (inclusief verslaglegging en betrokkenheid bij initiatieven voor openheid). De onderliggende data zijn ontleend aan diverse bronnen, waaronder de ondernemingen zelf, en zijn getoetst op hun betrouwbaarheid.

Einde bericht

 

meer informatie over Newsweek’s 2011 Green Rankings

voor informatie:

Eric Drent
Senior communicatiemanager Philips Nederland
Tel: 040 278 3964
E-mail: eric.drent@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van 22.3 miljard € in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplos-singen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerappara-ten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer infor-matie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.