Nieuwe handige Philips lampvervangings-app wint FWA Mobile of the Day Award

oktober 19, 2011

Amsterdam – De nieuwe Philips lampvervangings-app, de LED Lamp Finder, heeft de FWA Mobile of the Day Award gewonnen. De overgang van gloeilamp naar LED-lamp is niet voor iedereen even makkelijk. Om de mensen te helpen bij de juiste keuze heeft Philips een app voor iPhone en Android op de markt gebracht. De applicatie is ook beschikbaar op de Philips see what light can do-site waar voorbeelden te vinden zijn van mensen die hun woning een make-over hebben gegeven met behulp van licht. Verder bevat de site handige tips van verschillende lichtexperts.

 

De lampvervangings-app (LED Lampzoeker – LED Lamp Finder)
De app geeft advies over de lichtopbrengst en gewenste helderheid. Dit is direct mogelijk door tijdens het zoeken in de catalogus de lamp te selecteren. Een andere optie is vervangen door gebruik te maken van drie stappen:

  1. Selecteer de fitting
  2. Kies de lichtopbrengst
  3. Maak een keuze uit de lijst met resultaten

  

De tool rekent het aantal Watt om naar Lumen (hiermee wordt de hoeveelheid licht gemeten die wordt geproduceerd) en geeft tips hoe iedere ruimte in huis optimaal belicht kan worden.

 

Op de Facebook-pagina van see what light can do die begin van deze maand online is gegaan komen experts en consumenten samen om te praten over licht. Fans ontvangen praktische tips, nieuws en kunnen vragen stellen aan experts. Deze week is de competitie van start gegaan waarmee fans kans maken op een ‘Lightover’, oftewel een make-over met behulp van verlichting.

 

Meer over de campagne: www.philips.com/seewhatlightcando
Facebook-pagina: www.facebook.com/seewhatlightcando 

Voor nadere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Charlotte Burgers
OneVoice Nederland
Telefoon: (020) 4065930
E-Mail: charlotte.burgers@fleishman.com


Consumentenlijn verlichting: 0800 744 547 75

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Over de FWA

FWA staat voor Favourite Website Awards en bestaat sinds mei 2000. FWA is een erkend internet awards programma en tevens inspirerend portal, het meest bezochte wereldwijd met meer dan 140 miljoen bezoeken sinds juli 2011. Voor meer informatie ga naar: www.thefwa.com/about/general-info.

.