Philips Lighting wint Leader of Change Award 2011


Erkenning voor wereldwijde marktleider in verlichting wegens zijn innovatieve verlichtingsoplossingen die duurzame, milieuvriendelijke, economische en sociale waarde demonstreren

oktober 6, 2011

New York, N.Y. – Wegens haar langjarige inzet voor duurzaamheid via de ontwikkeling van innovatieve verlichting, waaronder die van Light-Emitting Diode-technologieën (LED), is Philips Lighting door de Foundation for Social Change en het United Nations Office for Partnerships verkozen tot winnaar van de Leader of Change Award 2011.

 

Philips ontvangt de prijs vandaag in het UN Plaza, tijdens de Global Conference for Social Change: Turning Social Responsibility into Business Opportunity. Philips is een van de 11 organisaties en personen die op deze wijze gehuldigd worden.

 

“Philips geeft al lang het voorbeeld in innovatie voor het versterken van de duurzaamheid en ook vandaag de dag zijn we nog altijd pioniers in verlichting”, zegt Zia Eftekhar, CEO van Philips Lighting North America. “We zijn dankbaar dat we deze prestigieuze Leader of Change Award in ontvangst mogen nemen. Die erkent onze inzet voor het leveren van verlichtingsoplossingen die de gezondheid en het welzijn van mensen overal ter wereld verbeteren en die tegelijk de zekerheid bieden dat ze op milieu- en economisch gebied efficiënt zijn.”

 

Harry Verhaar, Senior Director Energie & Klimaatverandering van Philips Lighting, en de heer Eftekhar zullen de prijs namens Philips Lighting in ontvangst nemen.

 

De Leader of Change Award erkent visionaire ondernemingen en personen die een voorbeeldige inzet getoond hebben in het zoeken naar duurzaamheid, en die demonstreren dat “goed doen ook goed is voor de onderneming”. De winners hebben duurzaamheid, zorg voor het milieu en sociale prestaties opgenomen als onderdeel van hun concurrerende ondernemingsstrategie.


Philips Lighting is een wereldwijde marktleider in het ontwikkelen van LED’s en andere oplossingen voor verlichtingstechnologie die bijdragen aan de wereldwijde overgang naar een duurzame maatschappij die tegelijk economische, ecologische en sociale voordelen biedt. In 2011 won Philips de wedstrijd om de L Prize van het Amerikaanse Ministerie van Energie. Dat had de verlichtingsbranche uitgedaagd voor conventionele lampen energiebesparende vervangers met hoge prestaties te ontwikkelen die geld besparen voor consumenten en bedrijfsleven.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Court Elliott
Communications Director
Philips Electronics North America
Phone: +1 416 565 0845
Email: court.elliott@philips.com

.

Over de Foundation for Social Change

De Foundation werkt met corporaties en NGO’s over de hele wereld aan het realiseren van programma’s die bepalen hoe goed doen ook goed is voor ondernemingen. Het doel van de stichting is te bewijzen dat het oplossen van problemen uiteindelijk een financiële impact heeft; bijvoorbeeld via hun eLife – Economic Opportunity for Women & Girls, een educatief programma dat levenslessen en zakelijke vaardigheden aanleert.

.

Over het United Nations Office for Partnerships

Het United Nations Office for Partnerships dient als een verbindingsweg voor samenwerking tussen enerzijds de private sector en stichtingen, en anderzijds de instellingen van de Verenigde Naties. Het bevordert nieuwe partnerschappen en allianties bij het behartigen van de Millennium Development Goals en biedt ondersteuning voor nieuwe initiatieven van de secretaris-generaal.

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.