Philips verbetert filmbeleving in de huiskamer

september 1, 2011

Berlijn (Duitsland) – Philips heeft zowel de prestaties als de connectiviteit van de Cinema 21:9 Platinum en Gold series Smart LED-tv's geoptimaliseerd. Dankzij een verrijkte 3D en Smart TV-connectiviteit met Multiview, ervaart de gebruiker een nog betere kijkbeleving.

 

De nieuwe Cinema 21:9 Platinum en Gold series pakken uit met vernieuwende technologie. De Cinema 21:9 Platinum is voorzien van de 3D Max-technologie, die de meest duidelijke 3D biedt in Full HD. Met de nieuwe 2D-naar-3D-conversie is het mogelijk om volledige filmcollecties omzetten naar 3D. Met de 3D-technologie van Philips kan men zelf het gewenste diepteniveau selecteren. De grote schermen van deze tv's met cinematografische verhouding, zijn perfect voor Multiview, een functie die gelijktijdig met Smart TV werkt. Kijk naar je favoriete film of tv-uitzending terwijl je de voetbalscores in het oog houdt, of Facebook of Twitter raadpleegt.

 

3D Max: 3D op z'n best
Films in 3D veroveren het grote scherm en content in 3D duikt op tal van mediaplatforms op. Filmfans willen ook graag thuis van deze nieuwe ervaring kunnen genieten. Daarom is de Cinema 21:9 Platinum serie voorzien van de ingebouwde 3D Max-technologie met Full HD-resolutie, minimale overspraak en actieve 3D-technologie op de displays aangepast aan de hoge snelheid van de jongste generatie films.

 

Met Perfect Natural Motion is het verwerkingsvermogen verdubbeld tot twee miljard pixels per seconde dat voor vlijmscherpe en perfect vlotte bewegingen in 3D zorgt. Bovendien ervaar je dankzij nieuwe doorbraken in Super Resolution, nog meer helderheid, contrast en detail. 3D Max werkt met de Bright Pro-technologie die de beeldhelderheid verbetert en brengt de ultieme 3D-ervaring bij je thuis. De geïntegreerde 3D Max-zender communiceert met een reeks 3D Max-brillen, zodat een film met meerdere mensen in 3D bekeken kan worden.

 

Easy 3D
De nieuwe Cinema 21:9 Gold serie maakt film kijken thuis in 3D op grote schaal mogelijk, dankzij Easy 3D. De Cinema 21:9 Gold serie biedt een comfortabele 3D-kijkervaring met scherpe beelden en een lage overspraak. Met behulp van een lichte passieve 3D-bril, gekoppeld aan het vooruitstrevende 3D-gepolariseerde scherm van de Cinema 21:9 Gold serie, zorgt Easy 3D voor een realistische 3D-beleving voor het hele gezin én voor een aantrekkelijke prijs.

 

Verbonden
De Cinema 21:9 Platinum en Gold series zijn voorzien van een van de meest uitgebreide Smart TV-pakketten ooit en zijn daardoor een bijzonder interactief mediaportaal voor online content: je kunt muziek, foto’s en video's streamen vanaf je tablet, smartphone of laptop, en programma's of films naar believen opslaan op je harddisk. Smart TV van Philips berust op de vier pijlers van SimplyShare. Connect: aansluiting van al je Wi-Fi-compatibele gadgets, Control: controle van je tv met je smartphone of tablet voor naadloos surfen, Net TV, een interactief online platform voor progamma's en apps, en Program, kijken wat de zenders te bieden hebben, opnemen en live-uitzendingen pauzeren. Kortom, Smart TV van Philips biedt eenvoudige toegang tot een hele waaier van online apps. Dankzij de verbeterde connectiviteit bedien je je tv vanaf je tablet of smartphone en stuur je de content ervan door.

 

Multiview
Als eerste merk met cinemaverhouding brengt Philips de mogelijkheid voor weergave op meerdere vensters uit. Multiview maakt optimaal gebruik van de superbrede schermen van de Platinum en Gold televisies om je een comfortabele kijkbeleving van verschillende bronnen tegelijkertijd te garanderen. Zo kun je tegelijkertijd naar een televisie-uitzending kijken én de sportuitslagen via Net TV volgen.


2011 Cinema 21:9 Platinum – Snelste led ooit
De Cinema 21:9 Platinum werd geüpdate voor nog krachtigere prestaties. De tv wordt gekenmerkt door een verbluffende 1200 Hz Perfect Motion Rate en de LED Pro-technologie, met daar bovenop de Ambilight 3-technologie die de kijkbeleving verbreedt met behulp van een lichtprojectie. Al deze kenmerken samen, staan garant voor een kristalhelder beeld, met een naadloze weergave van de bewegingen zodat je helemaal opgaat in de cinematografische kijkbeleving.


Voor een perfecte helderheid en scherpte in geanimeerde beelden, haalt de Cinema 21:9 Platinum series Smart LED-tv een Perfect Motion Rate van 1200 Hz. Met een onklopbare responstijd van 0,5 milliseconde, is dit het snelste led-scherm ter wereld. Het maakt dat de beelden scherp en vlot weergegeven worden, zelfs bij supersnelle actiescènes.


De Cinema 21:9 Platinum serie pakt ook uit met Full HD LED Pro, waardoor de tv 40% minder energie verbruikt dan LCD-schermen en tot 2,250 miljard kleuren kan weergeven, wat zorgt voor nog meer levendige kleuren en natuurlijkere huidtinten. Dankzij de intelligente Direct LED-achtergrondverlichting met 2D-dimming is zwart echt zwart terwijl wit stralend wit is. Gekoppeld aan de kracht van de Perfect Pixel HD Engine en Bright Pro, zorgt dit voor een adembenemende beeldkwaliteit met levendige kleuren, een hoger contrast en een natuurlijk detail. 
 

Om de hoogste beeldkwaliteit te bereiken is de Cinema 21:9 Platinum serie uitgerust met Perfect Natural Motion. De reeks beschikt over voldoende verwerkingsvermogen om twee miljard pixels per seconde weer te geven. De actiebeelden in 3D, bij tv-uitzendingen evenals bij opgenomen filmmateriaal, zijn hierdoor perfect scherp en geheel vrij van lichtkringen en trillingen. Het resultaat? Onberispelijke en heldere beelden met een natuurlijke vloeiendheid.


Bright Pro voert zo nodig het lichtrendement van de leds op. Dit betekent dat de heldere delen van het beeld nog helderder kunnen worden gemaakt, terwijl de donkere delen donker blijven. Dit garandeert het beste niveau van contrast en beeldhelderheid.

 

Omdat de beeldkwaliteit ook afhangt van de resolutie biedt Super Resolution een nooit eerder getoond contrast- en scherpteniveau op alle 3D-bronnen. Super Resolution analyseert heel zorgvuldig de kleurbalans van elk frame, waardoor het een scherper niveau van helderheid en detail weergeeft.

  

De Cinema 21:9 Platinum serie is voorzien van de 2011 versie van Perfect Pixel HD Engine. Deze motor koppelt een verwerkingsvermogen van twee miljard pixels per seconde aan een afbeelding in Full HD, wat resulteert vlijmscherpe beelden.


Met Ambilight 3 voeg je een nieuwe dimensie aan je kijkervaring toe. Met deze unieke technologie wordt het scherm verbreed door de projectie van een lichtgloed rond het frame en op de wand erachter. Deze projectie wordt automatisch aangepast aan de kleur en de helderheid van het beeld op het scherm, zodat de hele kamer deel uitmaakt van de cinematografische kijkbeleving en jij een groter en beter beeld te zien krijgt.

 

2011 Cinema 21:9 Gold – Thuis films kijken zoals in de bioscoop
Naast de hoogstaande Cinema 21:9 Platinum serie wordt de categorie van televisies met cinematografische beeldverhouding aangevuld met de Cinema 21:9 Gold serie. Deze pakt uit met een Full HD-scherm van 50" en met innovaties als Full HD LED, een PMR van 400 Hz en de krachtige Pixel Precise HD-beeldverwerkingsmotor van Philips die garant staat voor schitterende, scherpe en vlotte beelden. De Cinema 21:9 Gold serie beschikt bovendien over de tweezijdige Ambilight Spectra 2-technologie die zorgt voor een heuse cinematografische kijkbeleving.


De Cinema 21:9 Gold serie met Pixel Precise HD munt uit door de ongeëvenaarde beeldkwaliteit en vloeiende bewegingen, zelfs tijdens snelle actiescènes. Met vier miljard kleuren bereikt de beeldkwaliteit een nog hoger niveau.

  

Het slanke design, de adembenemende beeldkwaliteit en een van de laagste niveaus van energieverbruik in deze categorie heeft de Cinema 21:9 Gold serie te danken aan de laatste nieuwe led-verlichtingstechnologie. Met Full HD LED van de Cinema 21:9 Gold series geniet je van een laag stroomverbruik, beeldprestaties met een hoog contrast, een buitengewone scherpte en een diepe schittering.

  

De Cinema 21:9 series Gold serie met een PMR van 400 Hz en een responstijd van slechts twee milliseconden garandeert dat steeds de scherpste, meest levendige en gedetailleerde beelden te zien zijn.

 

De filmscènes worden precies weergegeven zoals de regisseur ze bedoelde. Zelfgemaakte films zijn totaal vrij van trillingen dankzij de bekroonde HD Natural Motion-technologie die trilbewegingen corrigeert in zowel tv-uitzendingen als opgenomen filmmateriaal.

  

Dankzij de ingebouwde Wi-Fi-verbinding en Philips Net TV biedt de Cinema 21:9 Gold serie met één druk op de knop toegang tot online diensten, zoals videotheken en tv-uitzendingen.

  

De Cinema 21:9 Gold serie biedt een handige USB-opnamemogelijkheid. Word je onverwacht gestoord terwijl je naar je favoriete programma aan het kijken bent, dan kan de live-uitzending gemakkelijk gepauzeerd worden, zodat je niets hoeft te missen.


De gepatenteerde Ambilight Spectra 2-technologie van Philips biedt een absoluut meeslepende kijkbeleving. Tv kijken krijgt een andere dimensie doordat aan de achterkant van de televisie een lichtgloed wordt geprojecteerd op de muur. Ambilight past automatisch de kleur en de helderheid van het licht rond de tv aan, zodat het in totale harmonie is met het beeld.

 

Gamen op het scherm met twee spelers tegelijk
De Cinema 21:9 Platinum en Gold series spelen in 2D-stand standaard games af op twee schermhelften: speler één krijgt de bovenste schermhelft, speler twee de onderste. Wanneer je de Easy 3D stand activeert en je de Philips 3D-gamebril (PTA436/00) opzet, wordt het gezichtsveld van elke speler schermvullend uitgebreid. Dit geeft een spelbeleving van een totaal nieuw niveau.

 

Harmonieuze hometheaterbeleving

Voor een nog meeslependere beleving kun je de Cinema 21:9 Platinum serie perfect aanvullen met het Immersive Sound hometheatersysteem met 360Sound van Philips (HTS9540). Door de krachtige prestaties van deze hometheatersystemen beleef je dezelfde klank als in de bioscoop en word je volledig omringd door de unieke Philips 360Sound.

 

Wil je weten welke tv je moet kopen of hoe die er zal zien in de huiskamer? Surf naar www.philips.com/tv-buying-guide voor handige tips. De laatste nieuwe Philips-app voor de aankoop van een tv (in Engels, Duits en Frans op http://mobile.philips.com/tv-buying-guide) past nog meer realistische kenmerken toe om je te helpen de televisie te kiezen die het beste past in je huis. Dit is mogelijk door de videocamerafunctie op je telefoon. Richt je telefoon op de speciale AR-marker om de serie en de schermafmeting te kiezen die het beste past in je woonkamer en beleef de Ambilight-ervaring in je eigen woning.

 

Meer informatie over de Philips televisies is te vinden op www.philips.com/tv.

 

Gelieve voor verdere persinformatie, beeldmateriaal contact op te nemen met:

Renée de Bruin

PR Manager Philips

Renee.de.bruin@philips.com
Tel: 040-2785030

 

.

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) stelt zich als gediversifieerde onderneming actief op het gebied van “Gezondheid & Welzijn” tot doel het leven van de mensen te verbeteren door tijdige innovaties. Philips is een wereldleider in gezondheid, lifestyle en verlichting; het bedrijf integreert technologie en design in oplossingen die afgestemd zijn op de mensen, die steunen op een grondige kennis van de consumenten en de merkbelofte “sense and simplicity”. Philips met hoofdkantoor gevestigd in Nederland stelt meer dan 120.000 personen tewerk met verkoop en diensten in 100 landen en behaalde een omzet van 22,3 miljard EUR in 2010. De onderneming is marktleider in cardiologische zorg, acute zorg en thuiszorg, in energie-efficiënte verlichting en nieuwe verlichtingsoplossingen, in lifestyle producten, met een sterke leiderspositie in scheerapparaten, draagbare entertainment en tandverzorging.

Meer informatie over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter en www.philips.nl

.


 

Philips Cinema 21:9 Platinum serie Smart LED-tv met Ambilight Spectra 3 en Multi-view - Specificaties

Ambilight

• Ambilight-versie: 3-zijdig

• Ambilight-kenmerken: wandkleuraanpassing, sfeerverlichtingstand

Beeld/Weergave

• 3D: 3D Max*

• Beeldoptimalisering: Perfect Pixel HD Engine, Perfect Natural Motion, actieve controle + lichtsensor, Wide Color Gamut display, Super Resolution, led-achtergrondverlichting met lokale dimming, Perfect Colors, Perfect Contrast, Scanning backlight, Bright Pro,1200 Hz Perfect Motion Rate

• Display: 2D gesegmenteerde led-achtergrondverlichting

• Weergaveresolutie: 2560x1080p

• Breedte-hoogteverhouding: 21:9, 2.39:1

• Schermdiagonaal: 58 inch / 147 cm

• Helderheid: 500 cd/m_

• Responstijd (standaard): 0,5 ms

• Piekluminantieverhouding: 65 %

• Dynamisch schermcontrast: 10.000.000:1

Klank

• Uitgangsvermogen (RMS) 40 W (2x20 W)

• Klankoptimalisering: automatisch volumenivellering, Clear Sound, Incredible Surround, treble- en basregeling

Smart TV-applicaties

• Control: MyRemote app (iOS & Android) , support voor USB-klavier en -muis

• SimplyShare: DLNA-mediabrowser, USB-mediabrowser, Wi-Fi MediaConnect*

• Net TV: herbekijkdiensten, online-videotheken, open internetbrowser, online-apps

• Program: Pause TV, USB-opname

Connectiviteit

• Aantal HDMI-aansluitingen: 4

• HDMI-kenmerken: 3D, Audio Return Channel

• EasyLink (HDMI-CEC): Remote control pass-through, System audio control, System standby, Plug & play add to Homescreen, Auto subtitle shift (Philips), Pixel Plus link (Philips), One touch play

• Aantal componenten in (YPbPr): 1

• Aantal scart-aansluitingen (RGB/CVBS): 1

• Aantal USB-aansluitingen: 2

• Andere aansluitingen: Antenne IEC75, Antenne F-type, Common Interface Plus (CI+), Ethernet-LAN RJ-45, SD-kaartsleuf (Videostore), digitale audio-uitgang (optisch), PC-in VGA + Audio L/R in, hoofdtelefoonuitgang, service-connector

• Draadloze aansluitingen: Wi-Fi-gecertificeerd

• Satellietantenne-interface: DiSEq 1.0

Multimedia-applicaties

• Videoweergaveformaten: Codec support:, Containers: AVI, MKV, H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1

• Muziekweergaveformaten: AAC, MP3, WMA (v2 tot v9.2)

• Fotoweergaveformaten: JPEG

• Net TV: incluis

Ondersteunde weergaveresoluties

• Computeringangen: tot 1920x1080 @ 60Hz

• Video-ingangen: 24, 25, 30, 50, 60 Hz, tot 1920x1080p

Gebruiksgemak

• PC netwerklink: DLNA 1.5 gecertificeerd

• Schermformaatregelingen: Autofill, Autozoom, Cinema 21:9, Cinema 21:9 subtitle-shift, Movie expand 16:9, Super Zoom, Unscaled, Widescreen

• Elektronische programmagids: 8 dagen*

• Signaalsterkte-indicator

• Installatiegemak: automatische detectie van Philipsapparaten, wizard voor de installatie van de kanalen, voor de aansluiting van apparaten, voor de installatie van een netwerk en voor de instellingen; 2-in-1-steun voor wandmontage

• Gebruiksgemak: One-stop Home-knop, gebruiksaanwijzing op het scherm, aanraakgevoelige bedieiningstoetsen, Multiview-afbeelding in twee vensters

• Teletekst: Hypertext van 1200 pagina's

• Upgradebare firmware: wizard voor automatisch upgraden van de firmware, firmware upgradebaar via USB, firmware-upgrade online

Tuner/Ontvangst/Transmissie

• Digital TV: DVB-C MPEG2*, DVB-C MPEG4*, DVB-S2 MPEG4 HD, DVB-T MPEG2*, DVB-T MPEG4*, DVB-S HD+ support (Astra)

• Videoweergave: NTSC, PAL, SECAM

• LNB: ondersteuning van 1 tot 4 LNB's

Stroomtoevoer

• Netvoeding: AC 220 - 240 V 50/60Hz

• Omgevingstemperatuur: 5 °C tot 35 °C

• Energielabel klasse: B

• EU-energielabel vermogen: 125 W

• Jaarlijks stroomverbruik: 173 kW·h

• Stroomverbruik in stand-by: <0,15 W

• Stroomverbruik uitgeschakeld: < 0,01 W

• Stroombesparingsfuncties: uit-schakelaar 0 watt, timer voor automatisch uitschakelen, Eco-modus, menu voor eco-instellingen, lichtsensor, beeld op zwart (Picture mute) (voor radio)

Afmetingen

• Productgewicht: 26 kg

• Productgewicht (met steun): 29 kg

• Afmetingen toestel (B x H x D): 1459 x 668 x 64 mm

• Afmetingen toestel met steun (B x H x D): 735 x 260 x mm

• Compatibele wandmontage: instelbaar 400 x 300 mm

Accessoires

• Meegeleverde accessoires: brochure met wettelijke informatie en veiligheidsinstructies, stroomsnoer, snel-aan-de-slaggids, afstandsbediening, draaiende tafelsteun, 2 x CR2032 batterijen, Wi-Fi MediaConnect cd, wandmontagesteun

• Optionele accessoires: 3DMax bril PTA516 (actief)

Philips Cinema 21:9 Gold serie Smart LED-tv met Ambilight Spectra 2 en Multi-view - Specificaties

Ambilight

• Ambilight-versie: 2-zijdig

• Ambilight-kenmerken: wandkleuraanpassing, sfeerverlichtingstand

Beeld/Weergave

• 3D: Easy3D*

• Beeldoptimalisering: Pixel Precise HD, HD Natural Motion, actieve controle + lichtsensor, Super Resolution, 400 Hz Perfect Motion Rate

• Display: edge LED backlight

• Weergaveresolutie: 2560x1080p

• Breedte-hoogteverhouding: 21:9, 2.39:1

• Schermdiagonaal: 50 inch / 127 cm

• Helderheid: 450 cd/m_

• Responstijd (standaard): 2 ms

• Piekluminantieverhouding: 65 %

• Dynamisch schermcontrast: 500.000:1

Klank

• Uitgangsvermogen (RMS): 34 W (2x17 W)

• Klankoptimalisering: automatisch volumenivellering, Clear Sound, Incredible Surround, treble- en basregeling

Smart TV-applicaties

• Control: MyRemote app (iOS & Android) , support voor USB-klavier en -muis

• SimplyShare: DLNA-mediabrowser, USB-mediabrowser, Wi-Fi MediaConnect*

• Net TV: herbekijkdiensten, online-videotheken, open internetbrowser, online-apps

• Program: Pause TV, USB-opname

Connectiviteit

• Aantal HDMI-aansluitingen: 4

• HDMI-kenmerken: 3D, Audio Return Channel

• EasyLink (HDMI-CEC): Remote control pass-through, System audio control, System standby, Plug & play add to Homescreen, Auto subtitle shift (Philips), Pixel Plus link (Philips), One touch play

• Aantal componenten in (YPbPr): 1

• Aantal scart-aansluitingen (RGB/CVBS): 1

• Aantal USB-aansluitingen: 2

• Andere aansluitingen: Antenna IEC75, Common Interface Plus (CI+), Ethernet-LAN RJ-45, SD-kaartsleuf (Videostore), Digital audio out (coaxial), PC-in VGA + Audio L/R in, hoofdtelefoonuitgang, service-connector

• Draadloze aansluitingen: Wireless LAN ready

Multimedia-applicaties

• Videoweergaveformaten: Codec support:, Containers: AVI, MKV, H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1

• Muziekweergaveformaten: AAC, MP3, WMA (v2 tot v9.2)

• Fotoweergaveformaten: JPEG

• Net TV: incluis

Ondersteunde weergaveresoluties

• Computeringangen: tot 1920x1080 @ 60Hz

• Video-ingangen: 24, 25, 30, 50, 60 Hz, tot 1920x1080p

Gebruiksgemak

• PC netwerklink: DLNA 1.5 gecertificeerd

• Schermformaatregelingen: Autofill, Autozoom, Cinema 21:9, Cinema 21:9 subtitle-shift, Movie expand 16:9, Super Zoom, Unscaled, Widescreen

• Elektronische programmagids: 8 dagen*

• Signaalsterkte-indicator

• Installatiegemak: automatische detectie van Philipsapparaten, wizard voor de installatie van de kanalen, voor de aansluiting van apparaten, voor de installatie van een netwerk en voor de instellingen; 2-in-1-steun voor wandmontage

• Gebruiksgemak: One-stop Home-knop, gebruiksaanwijzing op het scherm, aanraakgevoelige bedieiningstoetsen, Multiview-afbeelding in twee vensters

• Teletekst: Hypertext van 1200 pagina's

• Upgradebare firmware: wizard voor automatisch upgraden van de firmware, firmware upgradebaar via USB, firmware-upgrade online

Tuner/Ontvangst/Transmissie

• Digital TV: DVB-C MPEG2*, DVB-C MPEG4*, DVB-T MPEG2*, DVB-T MPEG4*

• Videoweergave: NTSC, PAL, SECAM

Stroomtoevoer

• Netvoeding: AC 220 - 240 V 50/60Hz

• Omgevingstemperatuur: 5 °C tot 35 °C

• Energielabel klasse: B

• EU-energielabel vermogen: 114 W

• Jaarlijks stroomverbruik: 158 kW·h

• Stroomverbruik in stand-by: <0,15 W

• Stroomverbruik uitgeschakeld: < 0,01 W

• Stroombesparingsfuncties: uit-schakelaar 0 watt, timer voor automatisch uitschakelen, Eco-modus, menu voor eco-instellingen, lichtsensor, beeld op zwart (Picture mute) (voor radio)

• Lood aanwezig: Ja*

Afmetingen

• Productgewicht: 22 kg

• Productgewicht (met steun): 24 kg

• Afmetingen toestel (B x H x D): 1242 x 580 x 32 mm

• Afmetingen toestel met steun (B x H x D): 633 x 253 x mm

• Compatibele wandmontage: 400 x 400 mm

Accessoires

• Meegeleverde accessoires: brochure met wettelijke informatie en veiligheidsinstructies, stroomsnoer, snel-aan-de-slaggids, afstandsbediening, draaiende tafelsteun, Wi-Fi MediaConnect cd, 2 x 3D-bril, wandmontagesteun

• Optionele accessoires: 3D bril PTA426,, 3D-bril PTA416, 3D-bril Gamekit PTA436

 

.