Philips verrijkt Streamium multiroom-serie met drie nieuwe netwerkmuziekspelers

september 2, 2011

Berlijn– Philips stelt op IFA drie elegante nieuwkomers voor in zijn Streamium-reeks van subliem klinkende draadloze multiroom-systemen. Ze leveren niet alleen een buitengewone geluidskwaliteit, maar bieden ook onbeperkt luisterplezier dankzij WiFi.

 

Met de Philips netwerkmuziekspelers heb je toegang tot je persoonlijke muziekcollectie die wordt gestreamd vanaf je pc of Mac, afkomstig van internetradiozenders of online muziekdiensten zoals Napster*. Met deze dienst zoek je online je favoriete nummers, albums of artiesten op uit de bibliotheek van tien miljoen nummers. Je speelt ze vervolgens af wanneer je maar wilt. Tegelijk geniet je overal in huis van een buitengewoon goed geluid, zonder wirwar aan rondslingerende kabels.

 

Wie een smartphone of tablet gebruikt, kan zijn mobiele apparaat omtoveren tot een afstandsbediening. Bedien je Philips netwerkmuziekspeler overal in huis door de gratis MyRemote-app te downloaden van de Apple™ App store of de Android™ Market Place. Heb je meer dan één Philips multiroom-apparaat, dan kun je dankzij de eenvoudig te gebruiken app tussen die apparaten schakelen en ze los van elkaar bedienen.

 

De specialisten bij Philips hebben ervoor gezorgd dat alle systemen een authentieke geluidsbeleving bieden door een innovatieve technologie die een perfecte weergave van de originele muziek garandeert.

 

Het topmodel in de serie (Streamium NP3900) genereert een breed stereogeluid dankzij de LivingSound-technologie van Philips. Zo hoor je zelfs de meest ingewikkelde details en ga je volledig op in je muziek. Deze gepatenteerde functie verruimt de 'sweet spot' (de ideale luisterpositie in een kamer) zodat je op veel meer plekken perfect geluid hoort.

 

Via een combinatie van diverse geluidsprocessen herstelt LivingSound, de rijkheid en ruimtelijke details van de geluidstrap die vaak verloren gaan met een compact stereosysteem. De vier luidsprekers (twee aan de voorkant en aan beide zijkanten één) hebben een perfecte hoek om het kwaliteitsgeluid van de Philips LivingSound-technologie aan te reiken.

 

Bovendien heeft dit model een intelligent kleuren-touchscreen. Hiermee blader je makkelijk door je muziek; de geavanceerde technologie zorgt ervoor dat navigeren snel gaat. Dankzij de intuïtieve ervaring via het virtuele klavier heb je nooit meer moeite om je muziekweergave te bedienen of naar een nummer te zoeken.

 

Dun, minimalistisch, zonder logge toetsen of draaiknoppen: dat is het model uit de middenserie. De Streamium NP3500 is de perfecte partner van je bestaande muzieksysteem of hifiversterker. Met behulp van de vernieuwende FullSound™-technologie worden de sonische details van gecomprimeerde muziek hersteld, verrijkt en geoptimaliseerd. Het resultaat? Vollere bassen met meer diepgang en impact, een grotere duidelijkheid in stemmen en instrumenten en rijke details voor een muzikaal kippenvelmoment.

 

Dit model beschikt over analoge en digitale audio-aansluitingen om je klassieke audiosystemen om te toveren tot een draadloos audioapparaat met toegang tot de muziek op je computer en het internet. Het heeft ook een modern en kristalhelder kleurenscherm waarop de albumhoesjes en informatie over de muziek scherp worden weergegeven.

 

Zoek je naar een compacte internetradio, perfect voor de keuken of slaapkamer, dan is het kleinste apparaat uit de serie (Streamium NP3300) voor jou gemaakt. De radio speelt rechtstreeks muziek af van het internet, biedt toegang tot je favoriete internetradiozenders dankzij de directe presettoetsen en kan muziek weergeven van zowel online muziekdiensten als je computer.

 

De drie nieuwe netwerkmuziekspelers vullen het bestaande assortiment multiroom-producten van Philips goed aan. Je kunt in verschillende ruimtes andere muziek afspelen of je apparaten synchroniseren om overal in huis naar dezelfde muziek te luisteren.


Het in maart geïntroduceerde Philips WiFi multiroom-hifisysteem, dat een EISA-titel in de wacht sleepte (Streamium WMS8080) levert een kristalhelder geluid via de ClariSound-luidsprekers .

 

Ook hoort het in 2010 geïntroduceerde Philips Streamium hifisysteem met SoundSphere (MCI900) hierbij. De prijswinnende en innovatieve architectuur van de SoundSphere-luidspreker zorgt ervoor dat muziekliefhebbers kunnen genieten van een luisterbeleving van topkwaliteit.

 

* Het gebruik van Napster hangt af van de lokale beschikbaarheid van deze muziekdienst.


Meer informatie over het Streamium-gamma WiFi multiroom-spelers van Philips is te vinden op www.philips.com.

Streamium NP3900

Streamium NP3900

Streamium NP3500

Streamium NP3500

Streamium NP3300

Streamium NP3300

Streamium WMS8080

Streamium WMS8080

MCI900

MCI900

Gelieve voor verdere persinformatie en beeldmateriaal contact op te nemen met:

Renée de Bruin
PR Manager Philips
Renee.de.bruin@philips.com
Tel: 040-2785030

.

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) stelt zich als gediversifieerde onderneming actief op het gebied van “Gezondheid & Welzijn” tot doel het leven van de mensen te verbeteren door tijdige innovaties. Philips is een wereldleider in gezondheid, lifestyle en verlichting; het bedrijf integreert technologie en design in oplossingen die afgestemd zijn op de mensen, die steunen op een grondige kennis van de consumenten en de merkbelofte “sense and simplicity”. Philips met hoofdkantoor gevestigd in Nederland stelt meer dan 120.000 personen tewerk met verkoop en diensten in 100 landen en behaalde een omzet van 22,3 miljard EUR in 2010. De onderneming is marktleider in cardiologische zorg, acute zorg en thuiszorg, in energie-efficiënte verlichting en nieuwe verlichtingsoplossingen, in lifestyle producten, met een sterke leiderspositie in scheerapparaten, draagbare entertainment en tandverzorging.

Meer informatie over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter en www.philips.nl

 

Napster is een handelsmerk van Napster Llc.

 

Apple is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen.

 

Android is een handelsmerk van Google Inc.

.