Philips brengt nieuwe Fidelio dockingspeakers uit voor Android-ecosysteem

september 2, 2011

Berlijn, Duitsland – Philips breidt zijn succesvolle serie Fidelio dockingspeakers uit met een nieuwe serie voor Android-smartphones en tablets. De Fidelio dockingspeakers voor Android zijn gebaseerd op hetzelfde speakersysteem als de Fidelio modellen voor Apple. Je kunt dus rekenen op schitterend geluid vanuit je Android-telefoon of -tablet, gecombineerd met optimale functionaliteit en gebruiksgemak.

 

De locatie van de micro-USB-connector van Android-smartphones verschilt per telefoonmodel. Daarom heeft Philips een unieke connector ontworpen die zich in drie dimensies aanpast en zo elke telefoon horizontaal en verticaal kan vasthouden. Dit betekent dat je vrijwel elke Android-telefoon kunt plaatsen en opladen. De telefoon wordt steeds centraal geplaatst voor de beste geluidservaring.

 

Voor rechtstreeks muziekplezier heeft Philips een speciale Fidelio-app voor Android ontwikkeld. Daarmee sluit je je smartphone automatisch via Bluetooth aan op het dockingstation. Met de Philips Songbird mediaspeler kun je al je media doorzoeken, afspelen en naadloos synchroniseren met de dockingspeaker. Dankzij de intuïtieve interface ontdek je nieuwe artiesten en muziekstijlen via muziek- en mediawinkels, diensten en websites. Ook kun je je eigen bibliotheek en media rechtstreeks vanaf het web afspelen en alles moeiteloos vanaf je pc naar je Android-toestel synchroniseren. Eenvoudiger kan niet.

 

De serie Fidelio voor Android omvat de volgende toestellen:

Deze Fidelio voor Android (AS851) ziet er met zijn strakke lijnen en gewelfde achterzijde niet alleen opvallend uit, maar biedt dankzij deze vormgeving ook een uiterst efficiënte akoestiek. De perfect afgestelde baspijpen zorgen voor een diepe, krachtige basweergave en een schitterend, kristalhelder geluid. Dit model is voorzien van Philips Digital Sound Processing voor levensechte, onvervormde muziek en heeft een totaal uitgangsvermogen van 30 W RMS.


Deze Fidelio voor Android (AS351) is wat kleiner van stuk. Hij biedt uitstekend geluid voor thuis en onderweg en werkt zowel op batterijen als op het stroomnet. Zo kun je overal en altijd naar muziek luisteren. Dit model is uitgerust met Dynamic Bass Boost voor stevige, diepe bastonen op elk geluidsniveau en heeft een totaal uitgangsvermogen van 10 W RMS. Een speciale afschermingstechnologie gaat gsm-storingen tegen en via de AUX-in aan de achterzijde kun je vrijwel elk elektronisch toestel aansluiten.

 

Het derde model in de serie, de Fidelio voor Android (AS111), is elegant en compact vormgegeven. Een lust voor het oog en klein genoeg voor op het nachtkastje. Het ronde design zorgt voor een rijk geluid in alle richtingen. De neodymium speakers zorgen voor een zuiver, evenwichtig geluid. Gewekt worden door je Android-telefoon wordt een plezier!

AS851

AS851

AS351

AS351

AS111

AS111

Gelieve voor verdere persinformatie, beeldmateriaal contact op te nemen met:

 

Renée de Bruin

PR Manager Philips

Renee.de.bruin@philips.com
Tel: 040-2785030

 

.

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) stelt zich als gediversifieerde onderneming actief op het gebied van “Gezondheid & Welzijn” tot doel het leven van de mensen te verbeteren door tijdige innovaties. Philips is een wereldleider in gezondheid, lifestyle en verlichting; het bedrijf integreert technologie en design in oplossingen die afgestemd zijn op de mensen, die steunen op een grondige kennis van de consumenten en de merkbelofte “sense and simplicity”. Philips met hoofdkantoor gevestigd in Nederland stelt meer dan 120.000 personen tewerk met verkoop en diensten in 100 landen en behaalde een omzet van 22,3 miljard EUR in 2010. De onderneming is marktleider in cardiologische zorg, acute zorg en thuiszorg, in energie-efficiënte verlichting en nieuwe verlichtingsoplossingen, in lifestyle producten, met een sterke leiderspositie in scheerapparaten, draagbare entertainment en tandverzorging.

Meer informatie over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter en www.philips.nl

 

 

 

Android is een handelsmerk van Google Inc.

 

AirPlay, het AirPlay-logo, iPhone, iPod, iPod classic, iPod nano, iPod shuffle en

iPod touch zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen.

iPad is een handelsmerk van Apple Inc.

 

.