Philips en innovatie op het gebied van diagnostiek en patiëntbewaking

augustus 29, 2011

Philips blijft een voortrekkersrol spelen bij de ontwikkeling van innovatieve systemen voor diagnostiek en beeldvorming bij hartaandoeningen. Door vroegtijdige triage kunnen artsen tijdig beslissingen nemen omtrent de te volgen behandeling. De systemen zijn geschikt voor het vaststellen en diagnosticeren van uiteenlopende hartaandoeningen, van coronaire hartziekten en hartfalen tot hartritmestoornissen.


Tegelijkertijd heeft Philips een belangrijke ontwikkeling op het gebied van patiëntbewaking in gang gezet met oplossingen die voldoen aan de vraag naar draagbaarheid zonder concessies te doen aan functionaliteit. Deze oplossingen passen naadloos in de werkstroom van ziekenhuizen en dragen bij aan de diagnostische betrouwbaarheid.

 

De nieuwste ontwikkelingen en oplossingen van Philips op het gebied van diagnostiek en patiëntbewaking bij hartaandoeningen

 

ClearVue 550
De Philips ClearVue 550 Ultrasound is een nieuw echoapparaat dat innovatieve technologie combineert met een intelligent ontwerp en gebruiksgemak om hoogwaardige beeldvorming beschikbaar te maken voor een groter aantal clinici. De ClearVue is een goed voorbeeld van het belang dat Philips hecht aan de ontwikkeling van kostenbesparende, eenvoudigere en patiëntgerichte oplossingen voor de gezondheidszorg.

 

ClearVue introduceert de eigen Active Array-technologie, een innovatieve oplossing die het vermogen van grotere echosystemen benut voor de integratie van belangrijke functionaliteit op het gebied van bundelvorming in de transducer. Hierdoor ontstaan voortreffelijke beelden in 2D en kleur en met Doppler-functionaliteit, hetgeen de diagnostische betrouwbaarheid ten goede komt. Bovendien is het echosysteem compacter, lichter en minder complex.

 

De intuïtieve gebruikersinterface van het systeem zorgt voor meer flexibiliteit bij de behandeling van patiënten in uiteenlopende klinische omgevingen en bij een breed scala van toepassingen, waaronder abdominale aandoeningen, verloskunde/gynaecologie, fertiliteit, vaatziekten, borstaandoeningen, musculoskeletale aandoeningen en cardiologie. Het slanke bedieningspaneel van het echosysteem is gericht op snellere beeldacquisitie en eenvoudig beheer en zorgt voor uitgebreid gebruiksgemak. SmartExam Protocols – een uniek, aanpasbaar hulpmiddel voor het standaardiseren van echo-onderzoek van de plannings- tot aan de beoordelingsfase – draagt bij aan het stroomlijnen van de werkstroom en verbetert de productiviteit.

 

Naast ongeëvenaarde prestaties op het gebied van beeldvorming en gebruiksgemak bieden de eigen Active Array-technologie en het intelligente ontwerp van ClearVue diverse andere belangrijke voordelen:

 

  • Groene technologie. Een gestroomlijnd, lichtgewicht en energie-efficiënt ontwerp gebruikt minder energie. Door de geringe warmteafgifte is het systeem bij uitstek geschikt voor kleine onderzoeksruimten en ontstaan ook lagere kosten voor koeling.
  • Betrouwbaarder, eenvoudiger te onderhouden. Een intelligent, modulair ontwerp met externe bedrading, hetgeen de betrouwbaarheid ten goede komt en voor eenvoudiger onderhoud zorgt.

 

Waar beschikbaar biedt ClearVue tevens optionele servicefuncties en andere geavanceerde mogelijkheden die de productiviteit en beschikbaarheid van het systeem ten goede komen. Met Remote Desktop is bediening op afstand mogelijk, bijvoorbeeld voor technische en klinische ondersteuning en bij het verzorgen van trainingen. Het proactieve bewakingssysteem wijst onderhoudspersoneel van Philips vroegtijdig op mogelijke problemen, zodat deze kunnen worden opgelost en het systeem ongestoord kan blijven functioneren.

 

IntelliVue MX40 

 

De IntelliVue MX40-patiëntmonitor van Philips is een draagbare, lichtgewicht patiëntmonitor die compact genoeg is om de meeste ambulante patiënten te monitoren. Philips streeft ernaar innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor patiëntenzorg, en de MX40 ondersteunt clinici dan ook om alarmsignalen bij patiënten beter te beheren en infecties te bestrijden.

 

Door draagbare patiëntbewakingsystemen aan te sluiten op een netwerkplatform in een ziekenhuis worden afwijkende omstandigheden eerder gedetecteerd. Veel patiënten kunnen profiteren van draadloze monitoring in het ziekenhuis als onderdeel van een diagnostische procedure of tijdens begeleid herstel van een trauma of een operatie.

 

De IntelliVue MX40 introduceert de voordelen van het voortdurend monitoren van de patiënt, ongeacht waar deze zich in het ziekenhuis bevindt. Het apparaat beschikt over een kleurentouchscreen waarop de naam van de patiënt te zien is, evenals gemakkelijk toegankelijke vitale informatie over ecg’s, SpO2 en niet-invasieve bloeddruk. De MX40 is compatibel met de volledige productlijn van IntelliVue.

 

De MX40 kan ook zorgpersoneel ondersteunen bij hun werkzaamheden, bijvoorbeeld bij het beter en systematischer beheren van alarmsignalen van patiënten. De oplossing is gericht op ambulante patiënten en verbetert de klinische werkstroom door lokaal alarmsignalen af te geven wanneer de situatie van de patiënt verandert, zodat een verpleegkundige wordt gewaarschuwd. Het IntelliVue-informatiecentrum, een integraal onderdeel van de MX40-oplossing, biedt functionaliteit op het gebied van real-time bewaking, gegevensregistratie en -uitwisseling en rapportage.

 

Het informatiecentrum combineert de centrale bewaking, alarmering en gegevensregistratie met geavanceerde functies voor het uitlezen van klinische gegevens als curves, trends, ST analyses en alarmen, waardoor de beoordeling van de patiënt en de klinische besluitvorming wordt ondersteund. Daarnaast biedt het IntelliVue-informatiecentrum mogelijkheden voor gegevensuitwisseling. Doordat bijvoorbeeld demografische patiëntgegevens worden ingevoerd en informatie over vitale functies wordt uitgevoerd, ontstaat een volledig elektronische werkstroom. Dankzij de beschikbare flexibele applicaties is het IntelliVue-informatiecentrum ook beschikbaar voor zorgverleners die beschikken over een draagbare toepassing en is bediening op afstand mogelijk.

 

Xper Flex Cardio Physiomonitoring System
Het Xper Flex Cardio Physiomonitoring System van Philips is een nieuw, uiterst compact, flexibel en volledig geïntegreerd hemodynamisch systeem dat is ontwikkeld om invasieve onderzoeken van hart- en vaatziekten te vergemakkelijken.

 

Klein maar krachtig
Het Xper Flex Cardio-systeem benut het vermogen van 16-afleidingen-ecg's, zodat een infarct in het rechterventrikel en een posterior infarct beter kunnen worden gedetecteerd. Bij een 12-afleidingen-ecg worden deze infarcten eerder over het hoofd gezien. Bovendien kan pijn op de borst sneller en betrouwbaarder worden beoordeeld door na afloop van de ingreep gebruik te maken van een 16-afleidingen-ecg. Hoewel het systeem zeer krachtig is en over grote functionaliteit beschikt, is het compact genoeg om aan de rand van een tafel te bevestigen. Dit biedt extra flexibiliteit en zorgt ervoor dat medisch personeel goed bij de patiënt kan zonder de tafel te hoeven verplaatsen.

 

Verbeterde werkstroom
Het Xper Flex Cardio-systeem maakt gebruik van de consistente gebruikersinterface van Philips, in combinatie met op een specifieke rol gebaseerde navigatie die kan worden afgestemd op de voorkeuren van de individuele gebruiker. Daarnaast wordt de werkstroom verbeterd met de geharmoniseerde kabels voor het monitoren van de patiënt, wat betekent dat het niet noodzakelijk is de elektroden te verwisselen wanneer de patiënt van de IntelliVue-monitor aan het Xper Flex Cardio-systeem wordt gekoppeld.

 

Het gebruik van Culprit Artery Detection en de exclusieve DXL-algoritmen van Philips biedt suggesties voor de mogelijke plaats van een occlusie voordat katheterisatie wordt uitgevoerd. Hierdoor wordt kostbare tijd bespaard en het plannen van de ingreep vergemakkelijkt.

 

Daarnaast geven de gepatenteerde ST-mappen van Philips een visuele indicatie voor ST-elevatie of -depressie. Dit betekent dat wanneer een patiënt aan een STEMI lijdt (een ST Segment Elevation Myocardial Infarction die optreedt wanneer een kransslagader volledig wordt afgesloten door een bloedprop), artsen de toestand van de patiënt zowel vóór als tijdens de ingreep snel kunnen beoordelen.

 

Vereenvoudigen van gegevensinvoer
Xper Flex Cardio reduceert de hoeveelheid gegevens die handmatig hoeft te worden ingevoerd, wat resulteert in minder fouten, een verbetering van de integriteit van de rapporten die worden gegenereerd, en een minimalisering van onderbrekingen.

 

Dit wordt geïllustreerd door de naadloze integratie van Fractional Flow Reserve (FFR)-metingen, een laesie-specifieke, fysiologische index die de hemodynamische ernst kwantificeert van intracoronaire laesies. Het Xper Flex Cardio-systeem geeft real-time FFR-metingen weer en slaat ze op als onderdeel van de hemodynamische bevindingen, zodat FFR-metingen automatisch in rapporten kunnen worden opgenomen.

 

Meer informatie is beschikbaar op onze website www.philips.com/media

Voor persvoorlichting kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 40 27 80125
Mob. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.