Philips breidt zijn portfolio uit op het gebied van vrouwelijke gezondheid met de aankoop van de productlijn voor digitale mammografie-apparatuur van het Zweedse Sectra

juni 28, 2011

Amsterdam en Solna (Zweden) – Koninklijke Philips Electronics N.V. (AEX: PHI, NYSE: PHG) heeft vandaag aangekondigd dat het overeenstemming heeft bereikt over de aankoop van de productlijn voor mammografie-apparatuur van Sectra AB (NASDAQ OMX Stockholm: SECT B), een Zweedse aanbieder van medische systemen en beveiligde communicatiesystemen. Met deze aankoop breidt Philips zijn productportfolio uit met een unieke digitale oplossing voor mammografieën waarmee vrouwen op minder belastende wijze op borstkanker kunnen worden gescreend wat betreft de hoeveelheid röntgenstraling waaraan ze worden blootgesteld.


Onder de voorwaarden van de overeenkomst betaalt Philips een bedrag van EUR 57,5 miljoen in contanten voor de aankoop van Sectra’s mammografie-apparatuur, uitgaand van het principe ‘cash and debt-free’. De overeenkomst omvat tevens een mogelijke earn-out van EUR 12,5 miljoen conform specifieke bepalingen en voorwaarden. Naar verwachting zullen ongeveer 110 medewerkers met de aankoop van de productlijn door Philips worden overgenomen. De transactie, welke onderhevig is aan bepaalde contractuele en overige afrondingsvoorwaarden, wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2011 afgerond.


“We streven naar verbetering van de zorg aan patiënten door tijdige constatering van een aantal dodelijke ziektes, waaronder borstkanker”, aldus Steve Rusckowski, CEO van Philips Healthcare. “De investering in deze geavanceerde digitale mammografietechnologie vertegenwoordigt een belangrijke stap in de uitvoering van onze strategie om het portfolio voor vrouwelijke gezondheid uit te breiden met een meer uiteenlopend aanbod van digitale mammografiesystemen.”


Digitale mammografie staat inmiddels bekend als een krachtig diagnostisch instrument voor de vroegtijdige opsporing van borstkanker, een ziekte die in 2010 wereldwijd aan 458.000 vrouwen het leven kostte. De technologie gebruikt röntgenstraling die digitaal wordt opgevangen en helpt artsen om afwijkingen in borstweefsel te kunnen herkennen.


De MicroDose Mammography van Sectra is een oplossing die het bestaande Philips-aanbod op het gebied van digitale mammografie aanvult en hoogwaardige borstfoto’s maakt. Daarbij worden vrouwen aan 50% minder röntgenstraling blootgesteld dan bij andere digitale mammografiesystemen. Bovendien biedt de MicroDose Mammography-technologie mogelijkheden voor toekomstige innovaties op het gebied van beeldvorming die meer gegevens opleveren dan alleen tweedimensionale anatomische borstfoto’s.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steve Klink
Philips Corporate Communications
Tel: +31 20 59 77415
Email: steve.klink@philips.com 

 

Pia Lindhe
Philips Corporate Communications Nordics
Tel: +46 859852003
Email: pia.lindhe@philips.com 

 

.

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 117.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.