Stefano Marzano, Chief Design Officer, gaat met pensioen

juni 24, 2011

Amsterdam – Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft vandaag bekendgemaakt dat Chief Design Officer Stefano Marzano, na 20 jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de Design-groep van Philips, de onderneming gaat verlaten; per 1 november van dit jaar gaat hij met pensioen. Hij zal worden opgevolgd door Sean Carney, die nu Chief Design Officer bij Philips Consumer Lifestyle (CL) is en zijn huidige en nieuwe rollen met elkaar zal combineren.
 

“Ik dank Stefano voor zijn aanzienlijke bijdragen aan Philips en aan het vakgebied van Design in het algemeen”, aldus Frans van Houten, Chief Executive Officer van Philips. “In de 20 jaar waarin hij voor Philips leiding aan Design heeft gegeven, heeft Stefano vormgegeven aan een ontwerpcompetentie en -team die een uniek en onderscheidend kenmerk van Philips zijn geworden. Hij is een erkende autoriteit op ontwerpgebied en is erin geslaagd om van design een integraal aspect te maken van Philips’ missie om met zinvolle innovaties het leven van mensen te verbeteren.”


“Het is een eer om aan het hoofd te mogen staan van een zo getalenteerde groep creatieve krachten: het Philips Design-team”, aldus Stefano Marzano. “We zijn een actieve partner geweest bij het vormgeven van Design, waarbij we ervoor hebben gezorgd dat de competentie van Design zinvolle en relevante waarde voortbrengt voor mensen, bedrijven en de samenleving.”


Zowel Stefano Marzano als Philips Design worden in brede kring erkend als voorlopers op designgebied. In 2005 werd hij door het blad Business Week uitgeroepen tot een van de vier internationale ‘Best Leaders for Innovation’ en in 2001 kreeg hij van het World Technology Network de World Technology Award for Design toebedeeld. In 1998 verkoos het Duitse Design Zentrum Nordrhein-Westfalen Philips Design tot Design Team of the Year.

 

Stefano Marzano (Italië, 1950) kwam in 1973 bij Philips in dienst en heeft tijdens zijn loopbaan diverse invloedrijke functie bij Philips vervuld. In 1991 kreeg hij zijn huidige functie aan het hoofd van de wereldwijde Design-groep en het desbetreffende team bij Philips.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ange Dunselman
Philips Design/Communications
Tel: +31 4027 59117
E-mail: ange.dunselman@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 117.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.


 

.