Philips benoemt Carole Wainaina tot Chief Human Resources Officer

juni 24, 2011

Amsterdam – Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van Carole Wainaina als Chief Human Resources Officer per 1 september 2011. Mw. Wainaina, die Hayko Kroese opvolgt, zal direct rapporteren aan Frans van Houten, CEO van Philips.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat Carole proactief zal bijdragen aan het scheppen van de juiste voorwaarden voor Philips om winstgevende groei te stimuleren, waarbij we ervoor zorgen dat we een nog aantrekkelijker werkgever worden”, aldus Frans van Houten. “Zij kan bogen op een lange wereldwijde carrière en beschikt over uitstekende kwaliteiten op het gebied van veranderingsmanagement en leiderschapsontwikkeling. Tegelijkertijd wil ik mijn waardering uitspreken voor de inzet van Hayko Kroese voor Philips en hem bedanken voor zijn toewijding en warme hart voor de menselijke kant van het bedrijf. Hayko was een gewaardeerd HR-partner voor de Raad van Bestuur en we wensen hem alle succes in de toekomst.

 

“Ik ben erg blij met deze aanstelling bij Philips”, aldus Carole Wainaina. “Philips is een mondiaal opererende onderneming met activiteiten in meer dan 100 markten. Ik zie ernaar uit mijn internationale ervaring in te kunnen zetten voor de verdere ontwikkeling van Philips".

 

Carole Wainaina (geboren in Kenia in 1966) is afkomstig van Coca-Cola Company. Ze is momenteel werkzaam in Londen, waar ze verantwoordelijk is voor Human Resources in Europa. Zij startte haar carrière in 1989 als consultant bij Price Waterhouse in Kenia, waarna ze in 1998 in dienst trad van Coca-Cola Company. Voor deze onderneming heeft ze gewerkt in Afrika, Europa, Azië, en de Verenigde Staten. In de periode juni 2007 tot december 2008 was zij Chief of Staff en Executive Assistant van de voormalige bestuursvoorzitter en CEO van Coca-Cola in Atlanta.

 

Na een uitgebreide HR-carrière bij ons bedrijf werd Hayko Kroese in 2007 benoemd tot Group Chief HR Officer. Na zijn afscheid op 1 september a.s. zal hij enkele maanden vrijaf nemen, waarna hij zich zal bezinnen op zijn verdere carrière.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Akkermans
Corporate Communications
Tel: +31 20 5977 406
E-mail: joost.akkermans@philips.com

 

.

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 117.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

 

.