Leveranciersonafhankelijke training Philips Healthcare geaccrediteerd

mei 30, 2011

Philips continueert medische IT-cursus ‘DICOM in de Praktijk’

 

Eindhoven, Nederland - Philips vervolgt de medische IT-cursus voor zorgprofessionals: ‘DICOM in de Praktijk’. De tweedaagse training verschaft praktische kennis over hoe de uitwisseling van gegevens tussen beeldvormende (MR, CT, röntgen) en beeldverwerkende medische systemen (PACS) in zijn werk gaat. De leveranciersonafhankelijke training is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging Medische Beeldvorming en Radiotherapie.  (NVMBR) en op dit moment is een tweede accreditatieaanvraag in behandeling bij de Vereniging voor Ziekenhuis Instrumentatietechnici (VZI).

 

In de medische wereld gaat veiligheid, voor zowel patiënten als medische staf, vóór alles. Daarom gelden voor medische IT strikte regels en standaarden. DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) is er één van. Radiologische werkers en IT-medewerkers in ziekenhuizen moeten deze standaard kennen. De cursus ‘DICOM in de praktijk’ draagt aan de hand van praktijkvoorbeelden die kennis en kunde op een effectieve en efficiënte manier over.

 

De training is bedoeld voor eindgebruikers, radiologen, laboranten, IT-systeembeheerders en klinisch fysici die in de dagelijkse praktijk (gaan) werken met PACS systemen of eerste lijn support geven. De cursus in 2010 trok naast IT personeel ,ook veel radiologisch laboranten, onder meer van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Deze nationale screening is onlangs volledig gedigitaliseerd door Philips.

 

De cursus wordt gegeven in het trainingscentrum van Philips Healthcare in Best. Dat heeft een aantal voordelen: omdat de beeldvormende systemen en IT-systemen daar voorhanden zijn, worden theorie en praktijk(casussen) gekoppeld – en de interactieve, hand-on training wordt gegeven door specialisten met jarenlange praktijkervaring op het gebied van DICOM en radiologische workflow.