Fergie ging ‘Boom Boom Pow’ in Philips "licht jurk" tijdens de Billboard Awards

mei 25, 2011

Billboard Music Awards (Las Vegas, Verenigde Staten) – Zangeres en zesvoudig Grammy-winnares Fergie maakte zondag 22 mei een ongeëvenaard fashion statement tijdens de Billboard Music Awards. Tijdens haar optreden met de Black Eyed Peas droeg ze een dynamische, lichtgevende jurk, ontworpen door Philips in samenwerking met stylist B. Akerlund.


De little black dress was vervaardigd uit een nauw op het lichaam aansluitende stof met geïntegreerde verlichting. De zangeres kwam daardoor prachtig tot haar recht en de verlichting bewoog bovendien mee met de muziek. Het Philips designteam werkte samen met B. Akerlund, een van de grootste stylisten en kostuumontwerpers in de industrie, aan deze mengeling van mode, muziek, licht en technologie.


Rogier van der Heide, chief design officer bij Philips, over de creatie: “Als merk streven wij naar samenwerking met artiesten binnen een brede waaier aan sectoren om baanbrekende lichtdesign te realiseren. Toen Fergie ons uitdaagde om iets nieuws voor haar te creëren, besloten wij een jurk te ontwerpen waarmee we het publiek konden laten zien hoe licht een extra dimensie kan opleveren aan mode en de concertervaring. De verlichting is bij deze jurk op unieke wijze met de stof verweven en reageert op het ritme van de muziek.”

Rogier vervolgt: “Voor ons ging het bij het maken van deze jurk niet alleen om esthetiek, maar ook om de impact op het publiek. Het optreden van de artiest wordt extra kracht bijgezet door de creatieve toepassing van licht.”

 

Bezoek voor foto's van de jurk (foto credit: Kevin Mazur/WireImage):
http://photos.prnewswire.com/medias/switch.do?prefix=/appnb&page=/getStoryRemapDetails.do&prnid=20110522%252fNY06682&action=details http://www.flickr.com/photos/philips_newscenter/5749234639/ http://www.flickr.com/photos/philips_newscenter/5749780354/

Foto

Foto

photo credit: Kevin Mazur/WireImage

Foto

Foto

photo credit: Kevin Mazur/WireImage

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth De Smedt
Woordvoerder Philips, Licht Nederland
Telefoon: (040) 278 61 57
E-mail: liesbeth.de.smedt@philips.com 

 

Consumentenlijn verlichting:
0800 744 547 75 (Nederland)

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 119.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 25.4 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.