Philips Easy 3D en 3D Max: aan jou de keuze

mei 11, 2011

Amsterdam – Philips biedt de consument meer mogelijkheden om de grenzen van het entertainment in 3D te verplaatsen van de bioscoop naar de huiskamer. Het bedrijf speelt hiermee in op het steeds ruimere aanbod van content in 3D op tal van mediaplatforms, zoals films op blu-ray, games, tv-zenders en zelfs internettelevisie.
Consumenten beleven 3D op diverse manieren en juist daarom biedt Philips twee mogelijkheden om van 3D te genieten: de 3D Max en de Easy 3D.

3D Max is 'de max' onder de technologieën voor de 3D-beleving thuis en is beschikbaar op de Smart LED 8000- en 9000-series en de Cinema 21:9 Platinum Series. Easy 3D biedt de kijker een comfortabele 3D-ervaring, voor urenlang 3D-entertainment. Easy 3D is beschikbaar op de Smart LED 7000-serie en de nieuwe Smart LED Cinema 21:9 Gold Series.

 

Comfort met Easy 3D
Bij de ontwikkeling van Easy 3D ging Philips uit van de bioscoopervaring: de meest comfortabele en meeslepende 3D-beleving. Easy 3D is gebaseerd op passieve 3D-technologie en maakt gebruik van een lichte en elegante bril om jezelf en je gezin in de huiskamer mee te nemen in de film. Met scherpe 3D-beelden en weinig schijnbeelden biedt Easy 3D het hoogste kijkcomfort in 3D. Dankzij de vooruitstrevende 3D-polarisator, die ingebouwd is in het tv-scherm, biedt het direct dezelfde spanning als in de bioscoop. De beleving met Easy 3D wordt versterkt door Philips Ambilight, die op de muur achter de televisie een harmonieuze sfeerverlichting projecteert. Met Ambilight vergeet je al snel waar de film eindigt en de huiskamer begint. Easy 3D is beschikbaar op de Smart LED 7000-serie en de nieuwe Smart LED Cinema 21:9 Gold Series.

 

3D Max legt de lat nog hoger
Prachtige Full HD-resolutie, kijkhoek van 180° en minimale cross-talk: 3D Max is letterlijk 'de max' op het vlak van 3D-technologie. 3D Max is beschikbaar op de Smart LED 8000- en 9000-series en de Cinema 21:9 Platinum Series van Philips en ligt geheel in de lijn met de eerste 3D-technologie die Philips vorig jaar uitbracht. Met 3D Max kunnen televisies hoogstaande 3D-films af spelen in HD 3D. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van actieve 3D-technologie en de meest recente weergavetechnologie in hoge snelheid. Met de levensechte diepte en het grote realisme biedt 3D Max een niet eerder vertoonde filmbeleving. In het frame van de televisie is een hoogvermogen 3D-zender ingebouwd, die communiceert met zoveel actieve 3D-brillen als beschikbaar. 3D Max verlegt de grenzen van actieve 3D-technologie en biedt nu een nog hogere beeldkwaliteit. Sinds vorig jaar is het verwerkingsvermogen van Perfect Natural Motion verdubbeld tot twee miljard pixels per seconde dat voor vlijmscherpe en vloeiende bewegingen zorgt. Dankzij nieuwe doorbraken in Super Resolution, zijn helderheid, contrast en detailniveau fors verbeterd. Door de regelingstoetsen kan het niveau van de 3D-beleving en de beelddiepte naar persoonlijke voorkeur aangepast worden. 3D Max biedt de ultieme 3D-beleving voor in de huiskamer.

 

2D-naar 3D-conversie
Dit jaar brengt Philips op een selectie van 3D-tv's een real-time 2D-naar-3D-conversie uit. Hierdoor kan je een volledige filmcollectie (zelfs oude zwart-witklassiekers) in een levendige en onberispelijke 3D-kwaliteit op het scherm weergeven. Philips maakt gebruik van vooruitstrevende software om de hoogst mogelijke conversiekwaliteit te bieden. Het programma zorgt ervoor dat de ondertiteling aan een constante diepte wordt afgebeeld en dat er zich geen gebreken voordoen, zoals delen van de achtergrond die op de voorgrond verschijnen.

 

Gamen op het scherm met twee spelers tegelijk
Easy 3D en 3D Max ondersteunen ook de functie Two Player Full Screen Gaming. Bij 2D-games voor twee spelers ziet elke speler doorgaans zijn game op de helft van het scherm. Dankzij de 3D-technologie breidt Philips de functionaliteit van 3D-tv's uit en is het mogelijk om tegelijkertijd te spelen op volledig schermformaat. Omdat elke speler een 3D-bril draagt ziet hij alleen zijn game in volledig schermformaat, zodat de twee spelers naast elkaar kunnen zitten, op dezelfde tv kunnen spelen en optimaal kunnen genieten van alle spanning.

 

Keuzevrijheid
Nu 3D-content een steeds belangrijkere plaats inneemt in het entertainmentlandschap, is het essentieel dat er voor consumenten een reeks van hardwaremogelijkheden beschikbaar zijn. Samen bieden Easy 3D en 3D Max nu meer keuzevrijheid, meer innovatieve functies en de meest intense en meeslepende 3D-beleving op de markt.

 

Meer informatie over de televisies van Philips is te vinden op www.philips.com/tv. Wil je weten welke tv je moet kopen of hoe die er zal uitzien in de huiskamer? Surf naar www.philips.com/tv-buying-guide voor handige tips.

Voor media vragen:

Philips Consumer Lifestyle
Renee de Bruin, Senior Manager PR
T: 040 278 50 30
E: Renee.de.Bruin@philips.com 

 

Voor consumentenvragen over Philips producten kunt u ons bereiken op 0800-0230076 (gratis) of via www.support.philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 117.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.