Philips kondigt vertrek aan van Rudy Provoost, CEO van de sector Lighting

mei 3, 2011

Amsterdam – Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rudy Provoost met ingang van 30 september 2011 de onderneming zal verlaten als Chief Executive Officer van de sector Lighting en lid van de Raad van Bestuur, om toe te treden tot de directie van Rexel, een mondiale toonaangevende onderneming op het gebied van de distributie van elektrische apparatuur, en directievoorzitter te worden in 2012. Philips zal te zijner tijd bekendmaken wie de heer Provoost zal opvolgen.

 

“Ik dank Rudy voor zijn aanzienlijke bijdragen aan Philips en het spijt mij hem te zien vertrekken,” aldus Frans van Houten, President en Chief Executive Officer van Philips. “In zijn drie jaren als CEO van Lighting heeft Philips zijn leidende positie op het gebied van verlichting versterkt, en ik wens hem het allerbeste toe in zijn nieuwe functie.’’

 

“Na meer dan tien jaar bij Philips te hebben gewerkt, ben ik toe aan een nieuwe uitdaging”, aldus Rudy Provoost, Chief Executive Officer van Philips Lighting. “Aangezien de verlichtingsindustrie in de wereld een belangrijke transformatie ondergaat naar energiezuinige LED-verlichting en een intensievere focus op complete verlichtingsoplossingen, ben ik ervan overtuigd dat Philips Lighting hiervoor goed gepositioneerd is en een drijvende kracht in de verlichtingsindustrie zal zijn.’’

 

De heer Provoost, die in 1959 in België werd geboren, trad in oktober 2000 bij Philips in dienst als Executive Vice-President van Consumer Electronics Europe en werd in 2004 Chief Executive Officer van de divisie Consumer Electronics, die daarna werd gefuseerd met de divisie Domestic Appliances and Personal Care tot de sector Consumer Lifestyle. In april 2006 werd de heer Provoost benoemd tot lid van de Raad van Bestuur, om twee jaar later Chief Executive Officer van de sector Lighting te worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Akkermans
Corporate Communications
Tel: +31 20 5977 406
E-mail: joost.akkermans@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 117.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.