Wereldprimeur van Philips: het eerste aan het plafond bevestigde FlexMove-systeem voor de Hybride OK

april 14, 2011

Amsterdam – Philips  heeft vandaag de opening aangekondigd van de allereerste Hybride OK met de nieuwe FlexMove-optie, een aan het plafond bevestigd systeem voor het Allura Xper-röntgenapparaat. Dit systeem, dat in het Universitätsspital van Zürich (Zwitserland) werd geïnstalleerd, is speciaal ontwikkeld voor optimalisering van de workflow in Hybride OK’s.

 

Een Hybride OK is een geïntegreerde vorm van een operatiekamer en een geavanceerd beeldvormend röntgensysteem. Het stelt cardiovasculaire chirurgen en interventiechirurgen in staat de meest geavanceerde minimaal invasieve procedures uit te voeren. FlexMove biedt zorgmedewerkers de volgende unieke mogelijkheden:

 

  • Het beeldvormend röntgensysteem zijwaarts en in de lengterichting verplaatsen. U kunt een zo breed mogelijk scala van procedures uitvoeren zonder verstoring van anesthetische procedures of ongemak voor medewerkers. De volledige lichaamsdekking van FlexMove aan weerszijden van de tafel ondersteunt complexe hybride en endovasculaire procedures zonder dat de tafel hoeft te worden versteld.

  • Het röntgensysteem in zijwaartse standby-positie plaatsen. Optimale toegang tot de patiënt blijft gegarandeerd en het systeem kan zo nodig weer snel worden teruggeplaatst. Ook kunt u het systeem zo parkeren om meer ruimte voor andere procedures te maken.

  • Werken met inachtneming van de strenge steriliteitseisen van de Hybride OK. De plafondrails van FlexMove passen rond een systeem voor laminaire luchtstroom. Bovendien komt het FlexMove-systeem niet in aanraking met de vloer, wat de indeling en reiniging van de ruimte vergemakkelijkt.

 

De introductie van het FlexMove-systeem valt samen met het 50-jarig jubileum van het Wetenschappelijk Congres van de Universiteit van Zürich. Daar wordt uitvoerig stilgestaan bij de vooraanstaande rol die de universiteit al 50 jaar vervult op het gebied van hartchirurgie. Naar verwachting zal FlexMove later dit jaar worden geïntroduceerd in België, Duitsland, Noord-Amerika en de Ierse Republiek.

 

Een reactie van Bert van Meurs, General Manager bij Philips Healthcare Interventional X-ray Systems: “De ontwikkeling van Allura Xper met FlexMove betekent wederom een belangrijke stap vooruit voor Philips, en benadrukt het feit dat wij ons blijvend inzetten voor de ontwikkeling van maatoplossingen voor de Hybride OK. Met gepaste trots introduceren wij FlexMove in het Universitätsspital in Zürich, een van de grootste academische ziekenhuizen van Europa. Het ziekenhuis staat bekend om zijn uiterst geavanceerde behandelingen en diagnostische en therapeutische technieken, die veelal wereldwijd ingang hebben gevonden.”

 

FlexMove vormt het resultaat van de mondiale investering van Philips in Healthcare R&D, waarbij het in 2010 om een bedrag van 698 miljoen euro ging. FlexMove bewijst wederom dat Philips vastbesloten is een toonaangevende rol te spelen bij de ontwikkeling van maatoplossingen voor de snelgroeiende markt van Hybride OK’s. Dit leidt tot een proces van continue innovatie en samenwerking met vooraanstaande chirurgen, interventiechirurgen en ziekenhuizen.

 

Minimaal invasieve chirurgische procedures zijn complex en stellen hoge technische eisen. Een uiterst flexibele en hoogwaardige beeldvormende oplossing is daarbij onontbeerlijk. De populariteit van deze procedures neemt snel toe: alleen al in Europa zijn er in 2010 naar schatting 13.000 minimaal invasieve klepvervangingen uitgevoerd, en in de afgelopen jaren zagen we jaarlijks een toename met tientallen procenten.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha

Philips Nederland Communicatie

Tel: +31 40 27 80125

E-mail: joost.maltha@philips.com

 

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 119.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 25.4 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtings-toepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.