Nieuwe HomeRun robotstofzuiger van Philips: geniet van je vrije tijd in plaats van schoon te maken!

maart 24, 2011

Amsterdam - Er zijn aangenamere dingen in het leven dan klusjes in en rond het huis. Met ons drukke leven op het werk en thuis brengen we bovendien onze 'vrije' tijd toch vaak door met opruimen en schoonmaken zodat ons huis er op z'n best uitziet. Om ervoor te zorgen dat je meer tijd hebt om van je woning te genieten in plaats van vloeren schoon te maken brengt Philips de HomeRun uit, een nieuwe robotstofzuiger die volledig autonoom alle vloeren schoonmaakt wanneer jou dat het beste uitkomt, zelfs wanneer je niet thuis bent!

 

De Philips HomeRun is naast een camera uitgerust met een intelligente navigatie- en karteringtechnologie om systematisch over je vloeren en rond je kostbare voorwerpen te glijden. Hij gaat daarbij niet willekeurig tewerk, maar volgt een nauwkeurige parallelle baan van links naar rechts en zuigt op zijn doortocht vuil en stof op. Omdat de HomeRun de vloer in kaart brengt weet hij precies waar elk meubelstuk staat en blijft geen plekje onopgemerkt. Je kunt de robot ook zo programmeren dat hij stofzuigt terwijl je er niet bent zodat je vloer er kraaknet bij ligt als je thuiskomt.

 

Bang dat deze kleine genie je waardevolle bezittingen beschadigt? Dat hoeft niet want de HomeRun beschikt over 20 sensors die staande objecten detecteren en vermijden dat de stofzuiger er tegenaan botst. Hij komt er zo dicht mogelijk bij zonder ze aan te raken. Je hebt een meubelstuk of object verplaatst? Geen nood, bij elke schoonmaakbeurt maakt de HomeRun een nieuwe kaart van de kamer op. Bovendien zorgen sensors aan de onderkant ervoor dat de HomeRun niet van een trap valt.

 

Van alle robotstofzuigers biedt de Philips HomeRun de hoogste autonomie. De lithium-ionbatterij met hoog vermogen kan grote oppervlakken moeiteloos aan en is ook voldoende krachtig voor tapijten en vloerkleden met een poolhoogte tot 20 mm. Zodra de batterij tijdens een schoonmaakbeurt leeg raakt, keert de HomeRun naar zijn basis terug om op te laden, waarna hij opnieuw begint te stofzuigen daar waar hij gestopt was. De robotstofzuiger van Philips heeft een handige, verzorgde en compacte vormgeving, waardoor hij overal bij kan, zelfs in de hoeken en onder de meubels. En hij bergt zichzelf ook op. Als zijn taak er op zit, keert hij naar zijn basis terug voor een oplaadbeurt, zodat hij opnieuw gebruiksklaar is.

 

Met zijn intelligente technologie en unieke kenmerken maakt de nieuwe Philips HomeRun het leven thuis een stuk makkelijker, schoner en aangenamer én je kunt meer tijd vrijmaken voor wat je echt belangrijk vindt.

 

Kenmerken

 • Li-ionbatterij
 • Schoonmaaksnelheid: 40m2/uur
 • Systematische karteringtechnologie
 • Sensors: camera, gyroscoop, infraroodsensor
 • Stofcapaciteit: 0,6 l
 • Schoonmaakstanden: automatisch, lokaal, reliëf en tapijt
 • Vloertypes: parket, laminaat, tegels, tapijt
 • Timer van 24 uur
 • Keert automatisch terug naar de basis
 • Infraroodsensors om trappen te detecteren
 • Stroomverbruik in stand-by: < 1.00 W
 • Software kan geüpdate worden via de USB-port
Philips HomeRun stofzuiger

Philips HomeRun stofzuiger

Philips HomeRun

Philips HomeRun

Voor media vragen:

Philips Consumer Lifestyle
Saskia Maas, Senior Manager PR
T: 040 278 50 30
E: saskia.maas@philips.com

 

Voor consumentenvragen over de Philips HomeRune robotstofzuiger kunt u ons bereiken op 0800-0230076 (gratis) of via www.support.philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 119.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 25.4 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtings-toepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.