Samenwerking PSV - Philips meerjarig verlengd

maart 14, 2011

Eindhoven – PSV en Philips maken bekend de bestaande sponsorovereenkomst op 1 juli aanstaande met vijf jaar te verlengen en de samenwerking voort te zetten tegen de huidige voorwaarden. Daarnaast hebben PSV en Philips zich voorgenomen de komende tijd, mogelijk met nieuwe partners, kansen te onderzoeken om voor PSV de sponsorinkomsten te vergroten. Dit door het werven van sponsors die goed passen bij het sportieve en gezondheidsprofiel van zowel PSV als Philips.

 

Harry Hendriks, voorzitter directie Philips Benelux: “PSV en Philips hebben de langst bestaande sponsorrelatie ter wereld, die opnieuw met vijf jaar wordt verlengd. Daarnaast hebben we de ambitie om passend in de visie van PSV en Philips, gezondheid en welzijn een sterk onderdeel te maken van onze samenwerking door het inzetten van innovaties en het toepassen daarvan binnen en buiten onze landsgrenzen.”

 

Tiny Sanders, algemeen directeur PSV: “Het 100-jarig bestaan van PSV in 2013 komt nu snel dichterbij en we zijn bijzonder trots op onze unieke, historische band met Philips. Philips en PSV zijn sterke merken en wij verwachten meer partners aan ons te kunnen binden om tot de sportieve top te blijven behoren.”


 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eric Drent
Philips Communications Nederland
Tel: +31 40 278 3964
E-mail: eric.drent@philips.com

 

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 119.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 25.4 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

 

.

Over PSV N.V.

De Eindhovense Voetbalvereniging PSV (Philips Sport Vereniging) werd opgericht op 31 augustus 1913 tijdens een groots Philips sportfeest, georganiseerd ter viering van 100 jaar onafhankelijkheid van Nederland. De club begon als een fabrieksploeg van de N.V. Philips’ Gloeilampenfabrieken en trad in 1915 toe tot de Nederlandse competitie. In minder dan tien jaar wist PSV op te klimmen tot de hoogste klasse van het Nederlands voetbal, waaruit de club sinds 1926 niet meer is verdwenen. PSV werd in haar 97-jarig bestaan in totaal eenentwintig maal Nederlands kampioen, acht keer nationaal bekerwinnaar, won achtmaal de Johan Cruijff Schaal, in 1978 de UEFA Cup en in 1988 de Europa Cup I. Meer informatie over PSV vindt u op PSV.nl.


 

.