Jeroen van der Veer volgt Jan-Michiel Hessels op als voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke Philips Electronics N.V.

februari 21, 2011

Amsterdam – Koninklijke Philips Electronics N.V. (AEX: PHI, NYSE: PHG) heeft vandaag bekendgemaakt dat haar raad van commissarissen heeft ingestemd met de benoeming van Jeroen van der Veer tot nieuwe voorzitter van de raad met ingang van de afsluiting van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2011 op 31 maart.

 

De heer Van der Veer zal Jan-Michiel Hessels opvolgen, die zal terugtreden uit de raad van commissarissen, waarvan hij lid werd in 1999 en die hij de afgelopen drie jaar heeft gediend als voorzitter. De heer Van der Veer is lid geweest van de raad van commissarissen vanaf 2009 . Hij is een voormalige Chief Executive van Royal Dutch Shell en vervult behalve bij Philips tevens niet-uitvoerende functies in de raad van ING, Shell en Unilever.

 

“Ik zou Jan-Michiel Hessels graag willen bedanken voor zijn volledige inzet voor Philips in de afgelopen ruim tien jaar. In zijn rol van voorzitter heb ik steeds zijn begeleiding en advies gewaardeerd bij onze transformatie naar een onderneming op het gebied van gezondheid en welzijn,” aldus Philips-president en chief executive officer Gerard Kleisterlee. “We zijn verheugd Jeroen van der Veer te kunnen verwelkomen in zijn nieuwe rol als voorzitter van de raad van commissarissen. Zijn grote ervaring zal van onschatbare waarde zijn bij de ondersteuning van onze raad van bestuur bij het realiseren van de groeidoelstellingen van de onderneming.”

 

In verband met de terugtreding van de heer Hessels zal de raad van commissarissen van Philips voorstellen Jackson Tai te benoemen als nieuw lid. De heer Tai is voormalig vice-voorzitter en CEO van DBS Group Holdings Ltd en is momenteel lid van de Board of Directors van NYSE Euronext. De raad van commissarissen zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2011 tevens de herbenoeming voorstellen van John Thompson, Cees van Lede en Heino von Prondzynski.

 

Zoals reeds meegedeeld, zullen de aandeelhouders op de vergadering tevens stemmen over het voorstel Frans van Houten te benoemen tot Philips’ volgende president en chief executive officer, als opvolger van Gerard Kleisterlee, die de onderneming per eind maart zal verlaten.

 

De aandeelhouders zullen bovendien stemmen over de voorgestelde benoeming van Ron Wirahadiraksa en Pieter Nota tot leden van de raad van bestuur. De heer Wirahadiraksa zal Pierre-Jean Sivignon opvolgen als chief financial officer, terwijl de heer Nota vanaf september 2010 chief executive officer van de sector Consumer Lifestyle is geweest.

 

Op  www.philips.com/agm vindt u de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders met bijbehorende toelichting, alsmede alle documenten betreffende deze vergadering.

 

Philips’ Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal worden gehouden op 31 maart 2011 in Hotel Okura in Amsterdam en zal beginnen om 10.00 uur Midden-Europese tijd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steve Klink
Philips Corporate Communications
Tel.: +31 20 5977415
E-mail: steve.klink@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 119.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 25.4 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.
.