Philips versterkt zijn portfolio voor medische thuiszorg met overname van het grootste deel van de activiteiten van medSage Technologies

januari 6, 2011

Amsterdam, en Pittsburgh, USA – Koninklijke Philips Electronics N.V. (AEX: PHI, NYSE: PHG) heeft vandaag bekendgemaakt vrijwel alle activa te hebben overgenomen van medSage Technologies LLC, een toonaangevende provider van patiëntinteractie- en beheerapplicaties (“medSage Technologies”). Door de overname kan Philips een op het gebruik van internet gebaseerde oplossing bieden waarmee thuiszorgverleners doorlopend zogeheten compliance en replenishment services kunnen leveren aan patiënten die lijden aan obstructieve slaapapneu (OSA), diabetes, ademhalingsproblemen en andere aandoeningen. De nieuwe activiteit zal deel uitmaken van de groep Sleep binnen Philips Home Healthcare Solutions.


“We denken dat de noodzaak om zo economisch mogelijk zorg te bieden aan een vergrijzende bevolking de behoefte aan medische thuiszorg zal doen toenemen,” aldus Steve Rusckowski, CEO van Philips Healthcare. “Deze overname is geheel in overeenstemming met onze strategie thuiszorgverleners nieuwe mogelijkheden te bieden om de door hen aangeboden diensten te verbeteren door middel van een effectieve en kostenefficiënte applicatie.”

 

MedSage Technologies heeft een nieuwe spraak- en email-applicatie ontwikkeld die door thuiszorgverleners kan worden gebruikt om interactief met hun patiënten te communiceren. Overeenkomstig de richtlijnen van verzekeraars maakt het systeem het mogelijk diensten ‘op maat’ te leveren om tegemoet te komen aan verschillende wensen en behoeften van de patiënt.

 

MedSage Technologies is een private onderneming met het hoofdkantoor in Pittsburgh, PA, USA, en heeft circa 40 mensen in dienst. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.
De transactie is exclusief de activa van een onderneming van medSage die niet gerelateerd is aan de overgenomen replenishment en compliance services.

 

De overname van het grootste deel van de activiteiten van medSage Technologies onderstreept Philips‘ vaste voornemen te investeren in zijn thuiszorgactiviteiten, een strategisch groeisegment dat past in zijn ambitie marktleider op het gebied van gezondheid en welzijn te worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 40 27 80125
Mob. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 118.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.