Philips WiFi TV Remote: bedien je high-end Philips televisie uit 2010 en 2009 met je iPhone of iPad

december 9, 2010

Amsterdam – Wie een Apple iPhone, iPad of iPod Touch heeft kan voortaan zijn Philips televisie rechtstreeks bedienen met zijn/haar mobiele toestel. De applicatie Philips WiFi TV Remote, die gratis beschikbaar is in de Apple App Store, dient om alle Net TV-compatibele Philips televisies uit de high-end reeks te bedienen. De afstandsbediening voor iPhone wordt ondersteund door de volledige 8000- en 9000-productreeks van 2009 en door alle televisie modellen van 2010 vanaf de reeksen 7000, 8000 en 9000.

 

Philips WiFi TV Remote biedt een makkelijke toegang tot de basisfuncties van de televisie, zoals volumeregeling, verandering van zender of uitschakelen van de televisie, naast een geavanceerde besturing van de Philips Net TV-applicatie. De applicatie WiFi TV Remote biedt zowel tekstinvoerfuncties als een virtueel touchpad, wat bijzonder nuttig is bij het bekijken van video's op YouTube, het gebruik van online maps of het surfen op het internet. Bovendien maakt WiFi TV Remote een rechtstreekse verbinding mogelijk tussen een Philips televisie en een iPhone, iPad of iPod Touch om beelden van het mobiele apparaat meteen naar het tv-scherm te sturen.

 

De verbinding tussen de Philips televisie en het mobiele apparaat verloopt via WiFi. Er is daarbij geen toegang tot het mobiele datanetwerk nodig. Het gebruik van de applicatie WiFi TV Remote is bovendien gratis en de reactiesnelheid is hoog. Televisietoestellen zonder rechtstreekse WiFi-verbinding kunnen aangesloten worden op een draadloze router met behulp van een Ethernetkabel.

 

De applicatie Philips WiFi TV Remote maakt gebruik van de jointSPACE-omgeving die aan ontwikkelaars overal ter wereld een makkelijke toegang biedt tot de functionaliteiten van de Philips televisies. De huidige tv-architectuur maakt een volledige bediening op afstand van het systeem en weergave op het tv-scherm mogelijk. Het jointSPACE-project is volledig open-source en wordt gedekt door SourceFourge.Net, de grootste verzamelplaats voor opensource-software.  Meer informatie over jointSPACE is te vinden op jointspace.sourceforge.net/.

Foto TV Remote app

Foto TV Remote app

Foto TV Remote app

Foto TV Remote app

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas
PR manager, Philips Consumer Lifestyle
Email: saskia.maas@philips.com
Tel: 040-2785030

Voor consumentenvragen over dit product kun u ons bereiken op 0800-0230076 (gratis) of via www.support.philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.