Philips wint 'VBDO Verantwoord Ketenbeheer Award 2010'

december 3, 2010

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) heeft de prestaties van Philips op het gebied van verantwoord ketenbeheer voor de derde maal beloond met een prijs. Philips neemt de koppositie in op de lijst van de 40 grootste AEX-genoteerde ondernemingen bij dit benchmarkonderzoek.

 

“We zijn erg blij met deze herhaalde erkenning van de VBDO”, aldus Maarten de Vries, Chief Supply and Information Officer.


Philips heeft in de afgelopen vier jaar steeds betere scores weten te behalen: van 62% in 2006, 77% in 2007, 85% in 2008, 90% in 2009 naar een indrukwekkende 93% in 2010.


Bij de uitreiking van de prijs prees de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, Alexander Rinnooy Kan, Philips voor de uitstekende resultaten, die ertoe hebben geleid dat voor het vierde achtereenvolgende jaar de hoogste score werd behaald. Met name de degelijke en transparante rapportagemethodes van Philips kregen lof toegezwaaid, evenals de toewijding die Philips aan de dag legt bij de ondersteuning van toeleveranciers bij het versterken van duurzaamheid. Dhr. Rinnooy Kan benadrukte tevens dat Philips aantoont dat duurzaamheid een belangrijke factor is bij het realiseren van waardecreatie en -groei door de duurzaamheid van toeleveranciers te verankeren in de bedrijfsstrategie.


Philips is trots op deze erkenning, die mede tot stand is gekomen door de toewijding van haar Supplier Sustainability-team. Het is de intentie van Philips haar inspanningen op dit gebied verder uit te breiden door de samenwerking met toeleveranciers te intensiveren en de naadloze integratie van duurzaamheid in de ondernemingsstrategie voort te zetten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eric Drent
Sr. Communicatiemanager / woordvoerder algemene zaken
Tel: +31 40 27 83964
Mob. +31 6 51 905 718
eric.drent@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 118.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.