Philips introduceert nieuw CT systeem dat lage stralingsdosis combineert met hoge beeldkwaliteit


Ingenuity CT en PET/CT systeem Ingenuity TF tonen aan hoe zinvolle innovatie kan leiden tot betere patiëntenzorg

november 29, 2010

Chicago (Verenigde Staten) Op de 96e jaarlijkse bijeenkomst van de RSNA (Radiological Society of North America ) in Chicago heeft Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) vandaag de nieuwe Ingenuity CT geïntroduceerd. Dit is een innovatief computertomografiesysteem dat een doorbraak betekent op het gebied van beeldvorming met lage stralingsdoses. De Ingenuity CT is uitgerust met iDose, de geavanceerde iteratieve reconstructietechniek van Philips. Het systeem produceert tot 80% lagere stralingsdoses zonder dat dit ten koste gaat van de diagnostische beeldkwaliteit. Bij een 50% lagere stralingsdosis kan de ruimtelijke resolutie verbeterd worden tot 35% en bij een gelijkblijvende stralingsdosis tot 68%. Dit nieuwe beeldvormingsysteem is verkrijgbaar als afzonderlijk apparaat, de Ingenuity CT‑scanner, of als hybridensysteem, het PET/CT-systeem Ingenuity TF.

 

“Het Ingenuity CT‑systeem blijft ook bij de laagst mogelijke stralingsdosis uitstekende beeldkwaliteit bieden, zonder de waardevolle tijd van zorgverleners teveel in beslag te nemen. In het verleden moesten er bij CT‑scans vaak compromissen worden gesloten tussen goede beeldkwaliteit, een lage stralingsdosis en korte reconstructietijden, aangezien een optimale combinatie van deze drie factoren moeilijk te bereiken was voor fabrikanten. Met de introductie van de Ingenuity CT zet Philips een nieuwe stap op weg naar optimale beeldvorming met lage stralingsdoses. Hiermee tonen wij opnieuw aan dat we ons volop inzetten om compromissen in de zorg voor patiënten tot het verleden te laten behoren”, aldus Gene Saragnese, algemeen directeur Imaging Systems bij Philips Healthcare.

 

De kracht van het Ingenuity CT‑systeem ligt in de onovertroffen integratie van klinische werkstromen en de grote verscheidenheid aan applicaties die de patiënt centraal stellen en zo toegevoegde waarde bieden. iDose, de nieuwste iteratieve reconstructietechniek van Philips, zorgt voor betere beeldkwaliteit en korte reconstructietijden bij lagere stralingsdoses.

 

“In de gezondheidszorg draait het erom altijd in het belang van de patiënt te handelen, zowel op de korte als op de lange termijn. Hoewel computertomografie zeer waardevolle informatie oplevert, maakt deze techniek wel gebruik van straling en moet bij sommige onderzoeken contrastmiddel worden geïnjecteerd”, aldus Dianna Bardo, universitair hoofddocent radiologie en hoofd cardiale radiologie aan de Oregon Health & Science University. “Met de Ingenuity CT kunnen we essentiële beelden verkrijgen en tegelijkertijd al het mogelijke doen om onze patiënten op de lange termijn te beschermen door de stralingsdosis te verlagen.”

 

Het Ingenuity‑systeem heeft nog een uniek kenmerk: SyncRight, een nieuwe functie die zorgt voor betere communicatie tussen de scanner en het injectiesysteem en daarmee voor consistente beeldkwaliteit van patiënt tot patiënt. Daarnaast zorgt dit systeem voor 15% minder geïnjecteerd contrastmiddel per patiënt en betere visualisatie van vaatstructuren, waardoor er minder herhalingsonderzoeken nodig zijn.

 

Integratie van klinische werkstromen, innovatie en patiëntgerichtheid zijn bepalende ontwikkelingen in de huidige gezondheidszorg. In het huidige economische klimaat wordt van de meeste radiologieafdelingen echter ook verwacht dat ze ‘meer doen met minder’. Het Ingenuity CT‑systeem biedt alle benodigde efficiëntieverhogende functies om zorgverleners op radiologie‑, spoedeisende hulp‑ en pediatrische afdelingen te helpen hun concurrentiepositie te behouden. Het systeem is onder meer uitgerust met RapidView‑infraroodtechnologie en een nieuw, gebruiksvriendelijk bedieningspaneel waarmee de capaciteit met 25% kan worden verhoogd en het aantal beslissingsmomenten kan worden gehalveerd.

 

Het Ingenuity CT‑systeem kan worden geïntegreerd met het IntelliSpace Portal en de uitgebreide Brilliance Workspace‑gebruikersomgeving en kan zo gekoppeld worden aan ziekenhuisinformatiesystemen (ZIS), radiologie‑informatiesystemen (RIS) en systemen voor beeldarchivering en -communicatie (PACS).

 

Het nieuwe PET/CT‑systeem Ingenuity TF: een revolutie in hybride-beeldvorming

 

Philips loopt voorop bij de levering van technieken en diensten op het gebied van nucleaire geneeskunde aan zorgverleners over de hele wereld. Philips Ingenuity TF PET/CT is een hoogwaardig hybride beeldvormingsysteem voor onderzoeken op het gebied van oncologische beeldvorming, hartperfusiebeelden en diagnostische CT‑scans. Het systeem is uitgerust met looptijdtechnologie voor onovertroffen snelheid en PET‑beeldvorming (positronemissietomografie) voor betere patiëntenzorg.

 

Ingenuity TF PET/CT zorgt ook voor betere beeldresultaten dankzij de toepassing van Astonish TF, de nieuwste ontwikkeling op het gebied van looptijdtechnologie. In combinatie met 4‑D‑looptijdfunctionaliteit biedt Astonish TF een 50% betere contrastresolutie met behoud van kwantitatieve nauwkeurigheid en een reconstructiesnelheid die tot vier maal zo hoog ligt als bij eerdere systemen. Het systeem is daarnaast uitgerust met de iDose‑functie voor een integrale, holistische aanpak van hoogwaardige CT‑beeldvorming met lage stralingsdoses.

 

Voor persvoorlichting kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 40 27 80125
Mob. +31 (0)6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

About Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics of the Netherlands (NYSE: PHG, AEX: PHI) is a diversified health and well‑being company, focused on improving people’s lives through timely innovations. As a world leader in healthcare, lifestyle and lighting, Philips integrates technologies and design into people‑centric solutions, based on fundamental customer insights and the brand promise of “sense and simplicity”. Headquartered in the Netherlands, Philips employs more than 118,000 employees in more than 60 countries worldwide. With sales of US 32.3 billion in 2009, the company is a market leader in cardiac care, acute care and home healthcare, energy efficient lighting solutions and new lighting applications, as well as lifestyle products for personal well‑being and pleasure with strong leadership positions in flat TV, male shaving and grooming, portable entertainment and oral healthcare. News from Philips is located at www.philips.com/newscenter.

 

.