Philips kondigt op MEDICA 2010 samenwerkingsverbanden en productinnovaties aan

november 17, 2010

  • Nieuwe samenwerkingsverbanden om toegankelijkheid zorg te verbeteren
  • Gebruiksvriendelijke en innovatieve oplossingen voor zorgverleners en patiënten
  • Oplossingen die de efficiëntie in ziekenhuizen verbeteren


Düsseldorf, Duitsland – Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) kondigt op MEDICA 2010, de internationale beurs met congres van het World Forum for Medicine (17-20 november 2010 te Düsseldorf, Duitsland) samenwerkingsverbanden aan die de toegankelijkheid van zorg voor patiënten verbeteren, evenals gebruiksvriendelijke productinnovaties die zowel zorgverleners als patiënten ten goede komen.


“Onze nieuwe samenwerkingsverbanden met andere organisaties op de twee zeer verschillende terreinen neonatologie en chronische obstructieve longziekten illustreren Philips’ inzet om zorgverleners te voorzien van een compleet pakket oplossingen die de toegankelijkheid van zorg voor patiënten over de hele wereld zal verbeteren”, aldus Kevin Haydon, Executive Vice President International Markets bij Philips Healthcare. “Of het nu gaat om hulp aan patiënten met kortademigheid om hun aandoening thuis beter te kunnen beheersen, of om de ziekenhuiszorg aan kwetsbare pasgeborenen en hun moeders, Philips biedt innovatieve, gebruiksvriendelijke technologieën die tegemoetkomen aan de behoeften van zowel zorgverleners als patiënten.”

 

Philips komt op MEDICA 2010 met de volgende aankondigingen en zal de volgende producten presenteren:

 

Nieuwe samenwerkingsverbanden om toegankelijkheid zorg te verbeteren

Aankondiging samenwerking met GOLD op het gebied van chronisch obstructieve longziekten (COPD)
Philips kondigt op ‘World COPD Day’ (17 november 2010) aan te gaan samenwerken met het Global Initiative for Chronic Lung Disease (GOLD). GOLD werkt over de hele wereld samen met beroepsbeoefenaars en functionarissen in de gezondheidszorg om de aandacht te vestigen op COPD als een belangrijke bedreiging van de volksgezondheid, en om het ziekte- en sterftecijfer terug te dringen door de uitvoering en beoordeling van effectieve diagnose- en beheersingsprogramma’s. Philips wil zich samen met GOLD inzetten om COPD-patiënten over de hele wereld betere toegang tot effectieve behandelingen te geven. In het kader van deze inzet heeft Philips onlangs het nieuwe UltraFill-systeem in de Verenigde Staten geïntroduceerd. UltraFill is een eenvoudig te bedienen zuurstofsysteem voor patiënten met luchtwegaandoeningen, bedoeld voor thuisgebruik. Het UltraFill-vulsysteem wordt binnenkort ook in Europa op de markt gebracht.

 

Gebruiksvriendelijke en innovatieve oplossingen ter ondersteuning van zorgverleners en patiënten 

Hybride operatiekamer
Philips presenteert op MEDICA 2010 samen met MAQUET de nieuwste versie van de Hybrid Operating Room (OR) Suite. Een van de getoonde onderdelen is de operatietafel Allura Xper FD OR Table: het röntgenangiografiesysteem Allura Xper van Philips is daarvoor geïntegreerd in de Hybrid OR Suite, inclusief hybride tafel, van MAQUET. Andere getoonde oplossingen zijn de HeartNavigator, stralingswerende wanden en lampen en monitors voor operatiekamers. De Hybrid OR Suite is een eenvoudige oplossing voor één ruimte en biedt voorzieningen voor zowel minimaal invasieve als open chirurgische ingrepen. Op de MAQUET-stand (nr. D50/51 in hal 12) vinden demonstraties van de Hybrid OR Suite plaats. Op de stands van Philips Healthcare (nr. A21, A22 en C23 in hal 10) wordt een ‘virtual reality’-presentatie over de Hybrid OR Suite getoond en is alle technische informatie beschikbaar.


HealWell: herstelbevorderende patiëntenkamer met speciale verlichting
HealWell is een innovatief verlichtingsconcept voor patiëntenkamers dat het welzijn van patiënten positief beïnvloedt en hun herstel ondersteunt. Recent onderzoek heeft aangetoond dat licht verschillende biologische effecten heeft op ons slaap-waakritme en het herstel bij ziekte of na een operatie. Deze verlichtingsoplossing is ontwikkeld om het herstel te bevorderen en de sfeer in patiëntenkamers te verbeteren en omvat een lichtpaneel voor natuurlijk, dynamisch licht dat aan het plafond kan worden gemonteerd, gekleurde indirecte LED-verlichting voor een optimale sfeer, sprankelende LED-spots en dimbare leeslampen. De eerste praktijktests wijzen uit dat deze verlichtingsoplossing de tevredenheid van zowel patiënten als personeel ten goede komt.

 

Patiëntbewakingssysteem IntelliVue MX800
Philips presenteert op MEDICA 2010 het patiëntbewakingssysteem IntelliVue MX800, dat zorgverleners ondersteunt bij het verlenen van hoogwaardige zorg door direct op de monitor bij de patiënt eenvoudige en onvertraagde toegang tot alle patiëntgegevens te bieden. Naast de weergave en registratie van gangbare gegevens, zoals de vitale functies van de patiënt, biedt de IntelliVue MX800 directe toegang tot patiëntgegevens in vrijwel elk systeem dat onderdeel is van de IT-infrastructuur van het desbetreffende ziekenhuis. Met de MX800 kunnen applicaties direct op het ingebouwde informaticaplatform draaien, waarbij de realtime-patiëntbewaking geheel apart functioneert en beschermd is. Zorgverleners kunnen daardoor eenvoudig patiëntgegevens vanuit bijvoorbeeld elektronische patiëntdossiers (EPD’s), beeldvormende medische onderzoeken en andere klinische toepassingen raadplegen, waarmee tijd wordt bespaard en een bijdrage wordt geleverd aan de klinische besluitvorming ‘aan het bed’.

 

Prestaties verbeteren en verdiepen 

Echografiesysteem iU22 xMATRIX
Het echografiesysteem iU22 xMATRIX stelt een nieuwe norm voor hoogwaardige echografieprestaties. De ergonomisch vormgegeven X6-1 PureWave xMATRIX Array Transducer van de iU22 xMATRIX produceert ultradunne doorsnedes die zeer scherpe beelden en hoge resoluties mogelijk maken. Met de nieuwe functie Live xPlane kunnen zorgverleners twee beelden met maximale resolutie tegelijk maken. Hiermee kan in hetzelfde tijdsbestek twee keer zoveel klinische informatie worden vastgelegd zonder dat de transducer hoeft te worden bewogen of gedraaid, ook niet bij het maken van orthogonale beelden. Dankzij de trackball-technologie hoeft de hand niet meer heen en weer te worden bewogen. Uit klinisch onderzoek is gebleken dat xPlane de werkstroom versnelt, de waarneming van de anatomie verbetert en mogelijk het aantal RSI-klachten, die in dit vakgebied vaak voorkomen, kan terugdringen.

 

Hartechografiesysteem iE33 xMATRIX
Het verbeterde hartechografiesysteem iE33 xMATRIX is uitgerust met een nieuwe ergonomische oplossing voor efficiëntere echocardiogrammen bij volwassenen: de X5-1-transducer. Het systeem breidt de mogelijkheden voor hartdiagnostiek uit dankzij een aantal nieuwe functies, zoals uitstekende 2D- en 3D-beeldkwaliteit door middel van één transducer, vrijwel onvertraagde vastlegging van 3D-volumes, nieuwe 3D-werkstroomfuncties en visualisatie van stroompatronen tijdens 3D-onderzoeken door middel van kleuren-Doppler-techniek. Met de X5-1-transducer en iRotate kunnen zorgverleners gemakkelijker lastige 2D-beelden maken. Het systeem biedt ook een oplossing voor 3D-stressecho’s die kan worden gecombineerd met conventionele 2D-stressecho’s. Na vastlegging van een volume kunnen artsen de geavanceerde iSlice-software van het systeem gebruiken om korte-asopnames van de hartapex te maken, waarmee aanvullende klinische gegevens worden verkregen die normaal gesproken niet in een echografieonderzoek naar voren komen.


U kunt ons op MEDICA 2010 bezoeken in het beurscomplex: Philips is te vinden in hal 10 op stands A21, A22 en C23.

Voor persvoorlichting kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 40 27 80125
Mob. +31 (0)6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 118.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.