Het Máxima geeft flinke impuls aan diagnostiek


MRI-scanner wordt door het dak naar binnen gehesen

november 3, 2010

Eindhoven, Nederland - Morgen, donderdag 4 november, wordt bij Máxima Medisch Centrum, locatie Veldhoven, een unieke MRI-scanner in de nieuwbouw voor radiologie getakeld. Het Máxima investeert hiermee flink in de nieuwste beeldvormende technieken: in de aanbouw komen twee gloednieuwe MRI-scanners te staan. Streven is hiermee de toegangstijd voor een MRI-scan verder te verkorten. Met het aanschaffen en plaatsen van hightech apparaten zijn investeringen gemoeid van enkele miljoenen euro’s.

 

Radioloog Van der Linden: “De meeste ziekenhuizen in Nederland maken gebruik van 1,5 Tesla systemen. De Achieva 3.0T TX is het meest geavanceerde 3 Tesla systeem van Philips en is bijzonder krachtig en snel.”

 

Het apparaat maakt gebruik van een slimme techniek waardoor de scanner zich kan aanpassen aan het lichaam van iedere patiënt. Hij kan tot 40% sneller scannen dan zijn voorgangers. De scans zijn sneller en leveren betere medische beelden van de patiënt op zodat diagnoses beter worden gesteld. Het ziekenhuis kan met het nieuwe systeem een grotere groep patiënten helpen. Tegelijkertijd is de nieuwe generatie Philips MRI’s 40% energiezuiniger dan andere 3 Tesla systemen. Van der Linden: “Met het toenemen van de beeldkwaliteit kan een alsmaar gedetailleerder beeld van het menselijk lichaam worden verkregen en worden nieuwe waardevolle applicaties mogelijk.” De eerste patiënten worden begin december met het nieuwe apparaat onderzocht. In de nieuwbouw wordt ook nog een nieuwe 1.5 Tesla MRI van Philips (Achieva 1.5T) geplaatst.

 

MMC breidt volgend jaar het diagnostisch ‘park’ nog verder uit. In Eindhoven komt een speciale MRI voor patiënten met overgewicht. In Veldhoven komt dan een 256 slices CT. Dit nieuwe type scanner is door de hoge beeldkwaliteit bij uitstek geschikt voor algemene onderzoeken, maar ook voor zeer specialistische onderzoeken van bijvoorbeeld hart en vaten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 40 27 80125
Mob. +31 (0)6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Cristel Collard
Afdeling Communicatie Máxima Medisch Centrum
Tel. +31 (0)40 888 8335
E-mail: mck@mmc.nl

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 118.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.