Philips en Maasziekenhuis Pantein sluiten innovatief 10-jarig totaalcontract

oktober 7, 2010

Boxmeer, Nederland – Philips en Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer hebben een innovatieve 10-jarige samenwerkingsovereenkomst gesloten. Dat hebben beide organisaties vandaag bekend gemaakt. Philips neemt de volledige medisch technologische inrichting van de nieuwbouw van het ziekenhuis voor zijn rekening, inclusief apparatuur, service en advies. Het ziekenhuis is hierdoor tot 2020 verzekerd van de nieuwste technologische mogelijkheden tegen minimale financiële risico’s.

 

Philips gaat een groot deel van zijn totale portfolio aan medische producten en diensten aan het ziekenhuis leveren. Het gaat onder meer om echografie, röntgen, cathlab, CT en MRI-oplossingen, maar ook om patiëntbewaking en de hierbij horende medische IT-infrastructuur.

 

Hans Bossink (l.), directeur Philips Healthcare Benelux, en Ruud Verreusel (r.), bestuursvoorzitter Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer, ondertekenen de 10-jarige samenwerkingovereenkomst die zij samen aangingen.

 

Nieuwe vorm
Inspelend op de sterk veranderde zorgmarkt die wordt geconfronteerd met meer patiënten, minder personeel en sterk stijgende kosten, hebben Philips en het Maasziekenhuis Pantein gekozen voor deze nieuwe vorm van samenwerking. Als partner heeft Philips niet alleen de rol van leverancier en dienstverlener, maar ook van strategisch adviseur die zijn wereldwijde markt- en bedrijfskennis heeft ingebracht en heeft meegedacht over de toekomst van het Maasziekenhuis.

 

Economisch rendement
Philips gaf strategisch advies over de technologische inrichting van de nieuwbouw, zowel technisch als commercieel. Gezamenlijk is gezocht naar de juiste balans tussen kwaliteit, efficiëntie en economisch rendement. 


“Onze patiënten zijn gebaat bij kwalitatief goede en moderne medische apparatuur. De samenwerking die we met Philips aangaan, is wat dat betreft een voltreffer. De meest moderne apparatuur, onderhoud en scholing van personeel zijn zo gegarandeerd en passend binnen ons ziekenhuisbeleid,” aldus bestuurder Ruud Verreussel van Maasziekenhuis Pantein.

 

Jaarlijkse innovatieslag
Het contract voorziet in een jaarlijkse innovatieslag, waarbij samen wordt gekeken of er relevante nieuwe technologische ontwikkelingen zijn die vragen om aanpassingen in het medisch apparatuurpark van het ziekenhuis. Op deze manier kan het zorgaanbod heel nauwkeurig worden afgestemd op de actuele zorgvraag van patiënten. De gehele innovatieslag vindt plaats binnen vaststaande budgettaire kaders, zodat het ziekenhuis voor een lange periode weet waar het aan toe is als het gaat om de kosten van medische technologie.

 

Uitdaging
Hans Bossink, Directeur van Philips Healthcare Benelux: “Marktwerking in de zorg en de discussie over de financiering van de gezondheidszorg betekenen een grote uitdaging voor ziekenhuisdirecties. Wij denken dat de zorg efficienter kan zonder in te boeten op kwaliteit. Door de component medische technologie en de service ervan bij een externe partner neer te leggen, zijn ziekenhuizen te allen tijde verzekerd van de beste apparatuur voor hun patiënten.”

Persbericht

Dowload PDF

Voor meer informatie:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 40 27 80125
Mob. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Jean Louis Kop
Woordvoerder Maasziekenhuis Pantein
Tel. +31 6 10920659
E-mail: j.kop@pantein.nl

.

Over Maasziekenhuis Pantein

Maasziekenhuis Pantein is een streekziekenhuis in Boxmeer. Het ziekenhuis maakt deel uit van de Zorggroep Pantein, waartoe ook acht zorgcentra en een thuiszorgorganisatie behoren.
Het Maasziekenhuis biedt medisch specialistische diensten op het terrein van gezondheid en welzijn en is vooral gericht op inwoners van het Land van Cuijk en Noord-Limburg.
Het huidige ziekenhuis dateert van 1968. Momenteel wordt een nieuw, modern en comfortabel ziekenhuis gebouwd aan de snelweg A-77. De nieuwbouw wordt op 17 december opgeleverd en op 22 april 2011 in gebruik genomen.


Het Maasziekenhuis werkt volgens het Planetree-concept. Dit houdt in dat het ziekenhuis de positieve aspecten van een medische zorginstelling, van de vertrouwde thuissituatie en van een hotel zoveel mogelijk met elkaar wil verenigen. De patiënt merkt dat onder meer door hartelijke aandacht van het medisch personeel, toegankelijke informatie, een comfortabele omgeving en het zoveel mogelijk betrekken van familie en vrienden bij het zorgproces

.

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV,

.