Europese primeur voor Het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis met de Philips Ambient Experience oplossing

augustus 24, 2010

Amsterdam, Nederland – Het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam opent vandaag een radiotherapiekamer voorzien van de modernste medische technieken, inclusief de Philips Ambient Experience-oplossing. Dit is de eerste keer dat in Europa een radiotherapiekamer (bestralingsruimte) wordt uitgerust met de ‘Ambient Experience’, een oplossing die Philips heeft ontwikkeld om medische zorg vriendelijker, mensgerichter en effectiever te maken. De installatie in het NKI-AVL ziekenhuis kwam tot stand in samenwerking met het Zweedse Elekta, een bedrijf dat zich richt op radiotherapie.

 

Veel patiënten met kanker zijn gespannen voor de bestralingsbehandeling die zij moeten ondergaan. Door op creatieve wijze omgevingsverlichting, dynamische projectie en geluid toe te passen, zorgt de Ambient Experience voor een transformatie van de radiotherapiekamer tot een door de patiënt zelfgekozen thema, ook mede vormgegeven door speciaal hiervoor ontworpen inrichting. Dit resulteert in een voor de patiënt geruststellende en kalmerende omgeving. Ambient Experience leidt als zodanig tot een positieve en comfortabeler ervaring voor zowel de patiënten alsook de medische staf, en kan hierdoor bovendien de workflow en efficiency verbeteren.

 

Onlangs maakte Philips ook bekend dat het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam als eerste ziekenhuis in Nederland kinderen voor een medisch onderzoek op hun gemak stelt met een zogenaamde knuffelscanner, ook onderdeel van de totale reeks van Ambient Experience-oplossingen. Wereldwijd heeft Philips inmiddels ruim 200 Ambient Experience installaties in klinische omgevingen gerealiseerd.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Eric Drent
Philips Nederland
+31 40 278 3964
E-mail: eric.drent@philips.com.

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.