Philips wint 4 EISA awards voor innovaties op gebied van tv en geluid

augustus 18, 2010

Amsterdam - Philips is trots te kunnen meedelen dat ze vier prestigieuze product awards van de European Imaging & Sound Association (EISA) heeft gewonnen. In de categorie Video sleepte Philips twee EISA’s in de wacht: de 46” LED-tv van de 9000-serie van Philips (46PFL9705) werd uitgeroepen tot European LCD TV 2010-2011 en de 42” Econova-tv (42PFL6508) kreeg de prijs van European Green TV 2010-2011. In de categorie Audio / Home Cinema ging de award van European Home Theatre System 2010-2011 naar Philips’ Immersive Sound home cinema-systeem met 360Sound (HTS9520). De eer van European Compact System 2010-2011 was weggelegd voor Philips’ Hi-Fi-microsysteem met SoundSphere-luidsprekers (MCi900). Philips heeft tweeëntwintig EISA’s gewonnen in evenveel jaren en komt daarmee jaar na jaar haar belofte aan de consument na voor het leveren van eenvoud via belangrijke productinnovaties.

 

Europese LCD-tv 2010-2011

Met zijn adembenemend scherpe beelden heeft de 46” LED-tv van de 9000-serie dit jaar opnieuw de eerste prijs van de EISA in de wacht gesleept. De Full HD 3D Ready LED-tv’s van de 9000-serie van Philips zijn met precisie gebouwd om het beste van het beste te bieden op het gebied van home entertainment. Met Ambilight, briljant scherpe beelden dankzij krachtige beeldverwerking (Perfect Pixel HD engine en Perfect Natural Motion), in combinatie met unieke LED-innovaties van Philips – LED Pro en Bright Pro – zijn de LED-tv’s van de 9000-serie van Philips hun tijd ver vooruit en brengen ze de bioscoop bij u in huis.

 

In de officiële mededeling besluit het jurypanel van de EISA: “Philips wordt door velen beschouwd als een technologieleider die innovatieve producten aanbiedt. Permanente verbetering in het streven naar optimale prestatie is wederom aangetoond met functies zoals de uitstekende bewegingscompensatie en de directe LED scanning backlight met lokale dimming. Met de 46PFL9705 zijn we getuige van de introductie van  Bright Pro-technologie, een "turbo boost” voor helderheid die de beelden een levendige dynamiek geeft; de witte delen vormen een hoog contrast met de donkerste zwarte delen. De tv levert fantastische prestaties op alle vlakken, inclusief een schitterende geluidsweergave, draadloze internetverbinding met full browsing-mogelijkheden en Ambilight Spectra 3.Via een optionele kit is dit indrukwekkende toestel 3D Ready.”

 

Europees home cinema-systeem 2010-2011

De hoogste onderscheiding in de categorie home cinema-systeem ontving het Philips’ Immersive Sound home cinema-systeem met 360Sound (HTS9520), dat ontwikkeld werd als het perfecte home cinema-systeem voor de LED-tv van de 9000-serie. De 360Sound-luidsprekers van Philips zijn het product van jarenlang onderzoek en een permanent innovatieproces. Ze zijn ontworpen met uniek geplaatste geluidsdrivers die uw hele kamer vullen met surroundgeluid en u de indruk geven dat u op de eerste rij in de bioscoop zit. Elke satellietluidspreker van het iconische 360Sound-paradepaardje heeft drie luidsprekers: één voorluidspreker en twee zijstructuren. Het resultaat van deze “drieledige” combinatie is geluid dat uit alle hoeken op u af komt, waar u ook in de kamer bent. Philips’ Immersive Sound home cinema-systeem met 360Sound speelt ook uw favoriete 3D Blu-ray discs 1 en DVD’s, alsook muziek en video die zijn opgeslagen op draagbare toestellen, zoals uw MP3-speler. Met behulp van een Wi-Fi-USB-adapter kunt u eindeloos genieten van online content of u kunt een online service kiezen zoals video-on-demand middels de ingebouwde Net TV-dienst.

 

In de officiële mededeling stelt het jurypanel van de EISA: “Philips’ HTS9520 plaatst zich vooral in de kijker met zijn baanbrekende satellietluidsprekers, die elk meerdere drivers bevatten.  De onderste kast bestaat uit twee zijwaarts vurende elementen die fungeren als dipolen, terwijl de bovenste kast gebruik maakt van een conventionele bass/treble-regeling. Deze worden aangedreven via versterkers van Klasse D in de hoofd-DVD/BD-speler van de HTS9520, waarin ook DSP “op maat” zit voor een nog betere surround sound. Met een subwoofer die een stevige basis geeft aan de middentonen en de treble, is het resultaat een verrassend nieuwe surround sound! Dit aantrekkelijke en hoogstaande geluidssysteem is klaar voor 3D TV en biedt draadloze toegang tot uw home server.”

 

Europees compact systeem 2010-2011

Het Hi-Fi-microsysteem van Philips (MCi900) is door de EISA bekroond met de award voor European Compact System 2010-2011. Philips’ Hi-Fi-microsysteem met SoundSphere-luidsprekers (MCi900) geeft een natuurlijke, authentieke geluidsweergave, waardoor u alle emoties van de muziek voelt alsof de artiest voor uw neus staat te spelen. De verbluffende geluidskwaliteit wordt geleverd door een unieke luidsprekerarchitectuur met zwevende tweeters die het geluid alle richtingen laten uitstralen. Dankzij de Streamium-technologie van Philips’ Hi-Fi-microsystemen met SoundSphere-luidsprekers (MCi900) kunt u een eindeloos muziek van uw computer of van het internet opslaan, streamen en beluisteren.

 

In de officiële mededeling stelt het jurypanel van de EISA : “Als u op zoek bent naar een compact systeem dat zowat alles doet, dan is de MCi900 het antwoord. Deze nieuwste Streamium Wi-Fi-oplossing, compleet met SoundSphere-luidsprekers, speelt  DVD- en DivX-filmbestanden, FLAC- en WAV-muziekbestanden en heeft UPnP-mogelijkheid om MP3-muziek te streamen vanaf een pc. U kunt ook geluidsbestanden spelen naar zijn externe harde schijf van 160GB terwijl een Ethernet- of Wi-Fi-verbinding toegang geeft tot internetradio. De bijpassende SoundSphere-luidsprekers worden aangedreven via een versterker van 2x50W Klasse D en combineren een  bas/middenelement dat naar boven vuurt met een afzonderlijke tweeter die ondergebracht is in een overhangende ‘traan'. Dankzij de ruime directionaliteit van deze baanbrekende luidsprekers, wordt in alle richtingen een diepe en ruime klank uitgestraald.”


Europese Groene tv 2010-2011

Het jurypanel van de EISA heeft Philips de European Green TV 2010-2011 award toegekend voor haar 42” Econova LED-tv (42PFL6805).  De Econova LED-tv van Philips, die deze zomer gelanceerd wordt, is een krachtige LED-tv die op holistische wijze tegemoet komt aan alle zorg om het milieu. De Econova LED-tv van Philips is ontworpen met een duidelijke toekomstvisie. Hij verbruikt 60%2 minder energie, is gedeeltelijk vervaardigd uit gerecycleerd aluminium en verbruikt 0 Watt aan stroom wanneer hij is uitgeschakeld met behulp van de Zero Power Switch. De Econova LED-tv van Philips is vrij van PVC en gebromineerde vlamvertragers en is speciaal ontworpen om makkelijk gerecycleerd te kunnen worden. Dankzij zijn afstandsbediening op zonne-energie verkleint u uw ecologische voetafdruk nog verder.

 

Het jurypanel van de EISA liet weten: “In haar streven naar energiezuinigheid bereikt de 42PFL6805 van Philips met slechts 40 Watt in eco-modus een nooit eerder gezien laag energieverbruik. Het toestel getuigt van een holistische benadering op het gebied van eco-design, wat tevens blijkt uit tal van details, zoals de ongewone productarchitectuur, de afstandsbediening op zonne-energie, het wandbevestigingssysteem en de standaard met dubbele functie en de e-handleiding. De kers op de taart is het slimme gebruik van een vrij klein paneel uit gedeeltelijk gerecycleerd aluminium dat alle electronica afschermt, in tegenstelling tot de volledig zwarte afdekkap die door de concurrentie gebruikt wordt.”

 

Redactionele noot
Philips heeft 22 EISA awards gewonnen in evenveel jaren, waaronder 2 Green awards, 3 Innovation awards en 17 TV of the Year awards. De EISA Awards worden jaarlijks toegekend door panels die meer dan 50 vooraanstaande tijdschriften over fotografie, video, audio, home cinema en mobiele electronica uit 20 Europese landen vertegenwoordigen. Alle panels werken afzonderlijk, maar staan onder contract bij de European Imaging & Sound Association. De EISA awards zullen formeel aan Philips uitgereikt worden tijdens een ceremonie die begin september wordt gehouden op de IFA-handelsbeurs in Berlijn, Duitsland.

 

Voor meer informatie over flat tv’s en audio- en videoproducten van Philips, ga naar:
www.philips.com/cinema or www.philips.com/sound

 

2 De Philips Econova LED tv (42PFL6805) verbruikt 60% minder energie vergeleken met zijn voorganger.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas

PR manager, Philips Consumer Lifestyle

Email: saskia.maas@philips.com 

Tel: 040-2785030

Voor consumentenvragen over dit product kun u ons bereiken op 0800-0230076 (gratis) of via www.support.philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbodop het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.