Uitbreiding activiteiten Philips Healthcare op opkomende markten door overname Shanghai Apex Electronics

juli 28, 2010

Amsterdam, Nederland/Sjanghai, China – Koninklijke Philips Electronics (AEX: PHI, NYSE: PHG) heeft vandaag de overname bekendgemaakt van Shanghai Apex Electronics Technology Co. Ltd. (hierna ‘Apex’), een toonaangevende Chinese fabrikant van echografiesondes. De sonde is een onderdeel van echografische apparatuur dat een bepalende rol speelt bij de beeldkwaliteit. De overname versterkt het Philips-aanbod van hoogwaardige sondes gericht op het betaalbare segment in landen met opkomende markten.

 

“Naarmate de zorginfrastructuur in opkomende economieën als China zich verder ontwikkelt, groeit de vraag naar beeldvormende oplossingen in het betaalbare segment steeds sneller. Versterking van onze slagkracht op het gebied van echografie op deze markten is van essentieel belang, omdat echografie een onontbeerlijke maar betaalbare en mobiele oplossing is voor vroegtijdige diagnose en onvertraagde beeldvorming”, aldus Steve Rusckowski, CEO van Philips Healthcare. “De overname van Apex onderstreept ons bewuste besluit om onze investeringen in deze markten op te schroeven. Daarnaast levert deze stap een bijdrage aan onze inzet om zorgoplossingen te leveren die voldoen aan de diagnostische eisen en budgetten van onze klanten in landen met opkomende markten.”

 

Echografie is een breed toegepaste diagnostische technologie waarbij op niet-invasieve wijze en onvertraagd beelden van weke delen kunnen worden gemaakt.

 

Na de eerdere overnames van Meditronics en Alpha X-Ray Technologies in India, Shenzhen Goldway Industrial in China en VMI Sistemas Medicos en Dixtal in Brazilië vormt deze overname een nieuwe stap in de groei van Philips’ aanwezigheid op opkomende markten. In 2009 heeft Philips ook de oprichting aangekondigd van een productie- en R&D-centrum voor beeldvormingssystemen in de Chinese stad Suzhou. De meest recente ontwikkelingen, in 2010, waren de overname van het Braziliaanse Tecso Informatica, producent van zorg-IT, en het aangaan van een samenwerkingsverband met het Russische Electron, fabrikant van medische apparatuur, voor de ontwikkeling van zorgproducten in Rusland.

 

Shanghai Apex Electronics is opgericht in 1998, heeft meer dan 130 medewerkers in dienst en is een van de grootste fabrikanten van echografiesondes voor leveranciers van medische apparatuur in landen met opkomende markten. De financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Philips Healthcare
Joost Maltha
Tel.: +31 040 27 80125
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.