Philips en Spinemark ondertekenen overeenkomst voor wereldwijde samenwerking

juli 22, 2010

Amsterdam/San Diego (VS) – Koninklijke Philips Electronics (AEX: PHI, NYSE: PHG) en SpineMark Corporation, een toonaangevende ontwikkelaar van gespecialiseerde zorgcentra voor wervelkolomaandoeningen, hebben vandaag bekendgemaakt te gaan samenwerken bij de ontwikkeling van dergelijke centra. De eerste zorgcentra voor wervelkolomaandoeningen die uit deze overeenkomst voortkomen, zullen worden gebouwd in Nederland, Spanje en Turkije in het eerste kwartaal van 2011.

 

In de Spine Centers of Excellence (zorgcentra voor wervelkolomaandoeningen) van SpineMark werken zeer deskundige specialisten, waardoor snel en eenvoudig zorg kan worden geboden voor alles wat met de wervelkolom te maken heeft. De zorgcentra voor wervelkolomaandoeningen hanteren efficiënte triage- en zorgbeheersystemen, die helpen om zorgkosten binnen de perken te houden en patiënten een compleet zorgtraject te bieden dat diagnostiek, pijnbestrijding, chirurgie en revalidatie omvat. Het resultaat is een zeer efficiënt en patiëntgericht zorgaanbod.

 

Als onderdeel van de overeenkomst draagt Philips bij vanuit zijn competenties op het gebied van gezondheidszorg, verlichting en ontwerp om te komen tot een geïntegreerde oplossing ter verbetering van de medische resultaten. Dit omvat geavanceerde beeldvormingsapparatuur, zoals MRI- en CT-scanners, IT-oplossingen voor zorgtoepassingen om de efficiëntie van de centra te verhogen en leermiddelen gericht op zorg bij wervelkolomaandoeningen. Daarnaast zal Philips de centra uitrusten met innovatieve verlichtingsoplossingen die zorgen voor een stimulerende werkomgeving en verbetering van de productiviteit, evenals ontwerpoplossingen waarmee de werkstroom voor de medewerkers van de centra wordt gestroomlijnd.

 

“Een belangrijk deel van de zorg bij wervelkolomaandoeningen is niet-chirurgisch van aard, bijvoorbeeld de diagnostiek, pijnbestrijdende injecties en revalidatie. Dat betekent dat patiënten vaak te kampen hebben met lange wachttijden, meerdere doorverwijzingen en daardoor onnodige kosten”, aldus dr. Eric Silfen, Chief Medical Officer bij Philips Healthcare. “Het innovatieve zorgverleningsmodel van SpineMark en onze unieke samenwerking dragen bij aan vereenvoudiging van de zorg bij wervelkolomaandoeningen en zorgen voor een patiëntvriendelijke omgeving.”

 

“Omdat vier op de vijf mensen last heeft van rugklachten en er steeds meer aandacht komt voor hoogwaardige en betaalbare zorg, hebben wij geconcludeerd dat er een toenemende wereldwijde behoefte is aan kwaliteitszorg voor wervelkolomaandoeningen”, aldus Marcy Rogers, CEO van SpineMark Corporation. “De samenwerking met Philips geeft ons toegang tot de middelen die nodig zijn om niet alleen het model van onze centra mondiaal te implementeren, maar ook om elk centrum te kunnen beheren. Het is voor het eerst dat een standaardmodel voor zorg bij wervelkolomaandoeningen een wereldwijde toepassing krijgt.”


In Nederland 1,8 miljoen mensen
In Nederland zijn er ongeveer 1,8 miljoen mensen met nek- en rugklachten 1. Volgens het Nationaal Kompas Volksgezondheid is het de verwachting dat het absolute aantal personen met nek- en rugklachten met 6,7% zal toenemen tussen 2005 en 2025, op basis van demografische ontwikkelingen. Nek- en rugklachten komen het meest voor in de leeftijdsgroep van 45- tot 65-jarigen. De klachten brengen hoge kosten met zich mee, in 2005 bijvoorbeeld 867,2 miljoen euro. Nek- en rugklachten maken 1,3% uit van de totale kosten voor gezondheidszorg en 20,5% van de kosten voor ziekten aan het bewegingsstelsel, aldus het National Kompas. In de zorg voor nek- en rugklachten wordt 42% uitgegeven aan ziekenhuiszorg en 39% aan eerstelijnszorg2.

1 Kernrapport Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2010, RIVM
2  National Kompas Volksgezondheid, RIVM


Achtergrondinformatie: Philips en zorg bij wervelkolomaandoeningen 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Philips Healthcare
Joost Maltha
Tel.: +31 040 27 80125
E-mail: joost.maltha@philips.com
 
SpineMark Corporation
Ann Jonas  
Tel: +1 917 420 0390
E-mail: ajonas@spinemark.com 

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Over SpineMark

SpineMark Corporation is een innovatieve dienstverlener die zich inzet voor vernieuwing van de zorgverlening bij wervelkolomaandoeningen.  Het bedrijf werkt overal in de VS en daarbuiten samen met ziekenhuizen en artsen aan de ontwikkeling en exploitatie van expertisecentra op het gebied van wervelkolomaandoeningen met een compleet en empirisch onderbouwd zorgaanbod.  Door deze centra in een wereldwijd netwerk samen te brengen met organisaties die onderzoek doen naar wervelkolomaandoeningen en met geavanceerde medische congresfaciliteiten verbetert SpineMark de algehele kwaliteit van leven van patiënten met wervelkolomaandoeningen of -letsel.

 

Gemotiveerd door de specialistische ervaring en expertise van haar bestuur en medische adviesraad heeft SpineMark als doel om een mondiaal netwerk tot stand te brengen dat is gebaseerd op klinisch bewezen kwaliteitszorg voor wervelkolomaandoeningen, gericht op stroomlijning van diagnostiek en behandeling, vereenvoudiging van doorverwijzingen en versnelling van het herstelproces. Kijk voor meer informatie op http://www.spinemark.com/. 

.