Samenwerking tussen Philips en toonaangevende Russische producent van medische apparatuur, Electron.

mei 18, 2010

Moskou en Amsterdam – Koninklijke Philips Electronics N.V. (AEX: PHI, NYSE: PHG), en Electron, een toonaangevende Russische producent van medische apparatuur, hebben vandaag bekendgemaakt een samenwerkingsovereenkomst te zijn aangegaan voor de ontwikkeling en productie van innovatieve producten die speciaal ontworpen zijn om te voldoen aan de behoeften van de Russische medische zorgmarkt. De samenwerking zal in eerste instantie gericht zijn op de ontwikkeling van innovatieve computertomografieproducten – de eerste gezamenlijk ontwikkelde CT-scanner zal later dit jaar worden geïntroduceerd – en zal in de toekomst waarschijnlijk worden uitgebreid met andere medische zorgproducten zoals magnetische resonantie (MR)-, röntgen- en echoapparaten. De ontwikkelings- en productiefaciliteiten zijn gevestigd in Electron's R&D- en fabricagecentrum in St. Petersburg.

 

De samenwerking tussen Philips en Electron heeft ten doel de modernisering van het Russische zorgstelsel te ondersteunen door technologieën te bieden die nodig zijn voor vroegtijdige diagnose van hart- en vaatziekten en kanker, zodat patiënten eerder kunnen worden behandeld. Hart- en vaatziekten en kanker zijn in Rusland de belangrijkste doodsoorzaken. In de afgelopen twee jaar zijn ongeveer 2,5 miljoen mensen overleden aan hart- en vaatziekten en circa 300.000 aan kanker. Bij 60% van alle patiënten wordt kanker in de derde of vierde fase geconstateerd, waarbij de mogelijkheden voor behandeling het geringst zijn. Vroegtijdige diagnose, bijvoorbeeld door toepassing van CT-scans, zijn van cruciaal belang voor verlaging van het sterftecijfer en verhoging van de gemiddelde levensverwachting in Rusland.

 

Deze innovatieve samenwerkingsovereenkomst die Philips en Electron zijn aangegaan, is uniek voor de Russische markt. De twee ondernemingen zullen samenwerken op alle niveaus van de ontwikkelingsprocessen: van gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe technologieën, die zich richten op de specifieke behoeften van het nationale zorgstelsel, tot het beschikbaar stellen van een technologische gegevensbank voor klinisch onderzoek en landelijke trainingsprogramma’s voor artsen over een efficiënt gebruik van technologische oplossingen voor medische zorg.

 

Dit initiatief zal er ook toe bijdragen Ruslands afhankelijkheid van de import van medische apparatuur te verminderen en een efficiënt gebruik van overheidsgelden voor verbetering van het Russische zorgstelsel te verhogen. Het doel is om over drie jaar zo ver te zijn dat 51% van alle hightechcomponenten die gebruikt worden in door Philips-Electron gefabriceerde producten, in Rusland zullen worden ontwikkeld en geproduceerd. In het kader van dit plan zal Philips-Electron tevens de basis leggen voor de oprichting van een in Rusland gevestigd Healthcare Innovations Centre, dat in staat is concurrerende producten en oplossingen te ontwikkelen voor de Russische zorgmarkt.

 

“Voor Philips is deze unieke samenwerkingsovereenkomst met Electron een volgende stap bij de implementatie van onze strategie voor opkomende markten voor onze Healthcare-sector,” aldus Ronald de Jong, chief executive officer voor Philips Healthcare in Emerging Markets. “Modernisering van het zorgstelsel van Rusland vereist een allesomvattende en zeer zorgvuldige benadering. Philips en Electron zullen de modernisering van het zorgstelsel op technologisch, economisch en zelfs strategisch niveau ondersteunen door de inbreng van Philips’ wereldwijde expertise en potentie voor het locaal ontwikkelen van innovatie teneinde te voldoen aan de werkelijke behoeften van het Russische zorgstelsel.”

 

Alexander Elinson, CEO van Electron: “We hopen dat het succes van onze samenwerking in het kader van dit innovatieve partnership een stimulans zal zijn voor de ontwikkeling van soortgelijke initiatieven in alle segmenten van de nationale zorgindustrie en daarbuiten, en zo daadwerkelijk waarde zal creëren voor alle belanghebbenden, van het bedrijfsleven en de overheid, tot zorgverleners en alle Russische burgers.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Healthcare
Tel:  +31 40 2780125  
Email:  joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 26 miljard in 2008 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.